Много инвеститори се обръщат към хедж фондовете, с надеждата да

...
Много инвеститори се обръщат към хедж фондовете, с надеждата да
Коментари Харесай

Пет от най-добре представящите се позиции на хедж фондовете

Много вложители се обръщат към хедж фондовете, с вярата да намерят някаква добра капиталова концепция. В тази тенденция, в този момент ще погледнем към петте акции, които в най-голяма степен са на радара на този жанр капиталови схеми.

Пазарът в Съединени американски щати поддържа мощно показване през първото тримесечие на 2024 година, като показателят S&P 500 се увеличи с 10,6%, запазвайки инерцията си от предходното тримесечие. На пазара доминира оптимизъм за меко приземяване на стопанската система.

Оптимизмът по отношение на генеративния изкуствен интелект, който способства за ралито на пазара през 2023 година, се резервира през 2024 година Оценката на фирмите с мега капитализация доста въздейства върху показателя S&P 500.

Повечето хедж фондове са склонни да се концентрират повече върху компании с висок капацитет за напредък и релативно ниска оценка. Мениджърите на хедж фондове имат вяра в дълготрайната възвръщаемост, както Чарли Мънгер от Berkshire Hathaway един път цитира: " Големите пари не са в пазаруването и продажбата, а в чакането. "

Мениджърите на фондове организират задълбочени изследвания, с цел да разпознават акции с голям капацитет за напредък, които могат да генерират възвръщаемост и позитивна алфа даже в сложни времена. Ето и петте акции:

5. Vulcan Materials Company (NYSE:VMC)

Доходност за 2024 година: 8,6%

Брой притежания на хедж фондове през Q4: 41

Създадена през 1909 година, Vulcan Materials Company (NYSE:VMC) създава и доставя строителни инертни материали и работи посредством сегменти за инертни материали, асфалт, бетон и калций. Компанията Vulcan Materials (NYSE:VMC) регистрира годишен растеж на приходите от 6,38% през 2023 година спрямо миналата година, а прогнозата за настоящата година е за растеж от 23,40%.
 Най-успешните мениджъри на хедж фондове са спечелили $7,7 милиарда през 2018-а
Най-успешните мениджъри на хедж фондове са спечелили $7,7 милиарда през 2018-а

Въпреки това годината не е била добра за целия бранш

В диалога за приходите на Vulcan Materials Company (NYSE:VMC) за първото тримесечие на 2024 година управлението показа своите визии за компанията и настоящото тримесечно показване. Vulcan Materials Company (NYSE:VMC) надмина упованията за облаги през Q1 на 2024 година Цикличността на промишлеността и конкуренцията може да съставляват евентуални опасности за Vulcan Materials Company (NYSE:VMC), до момента в който растежът в промишлеността, мощната ценова мощност и увеличеното търсене оказват помощ за намаляване на тези опасности.

Baron Real Estate Fund съобщи следното във връзка с Vulcan Materials Company (NYSE:VMC) в писмото си за вложители за първото тримесечие на 2024 година:

" Добавихме към нашата позиция във Vulcan Materials Company (NYSE:VMC) през последното тримесечие. Vulcan е компания, обвързвана с недвижими парцели, която е най-големият производител на строителни инертни материали в Съединени американски щати. Vulcan генерира почти 90% от брутната си облага от рандеман, обработка и превозване на натрошен камък, пясък и трошляк (наричани дружно " инертни материали " ) от своите кариери.
 Имоти, акции, крипто: Как да понижим налозите си върху вложения?
Имоти, акции, крипто: Как да понижим налозите си върху вложения?

Тънкостите в данъчното облагане на вложения разкри по време на форума " Money.bg Лични финанси ", специалистът Велин Филипов

Балансът от неговата брутна облага се получава от стратегически ситуирани подготвени бетонови смеси и асфалт. Продуктите на компанията се продават и употребяват в инфраструктурни планове като автомагистрали, както и жилищно и нежилищно строителство. Vulcan има локални лидерски позиции в целия си отпечатък.

Вярваме, че инертните материали са прелъстителен бизнес заради две съществени аргументи:
Високите бариери за нахлуване лимитират новата конкуренция: Трудно се получават разрешителни за разкриване на нови кариери и процесът на утвърждение нормално лишава от 5 до 10 години Постоянна ценова мощ през цикли: производители на инертни материали исторически са се радвали на огромна ценова мощност заради компликацията при откриването на конкурентни нови кариери, лимитираните заместители на качествените инертни материали и високото съответствие тегло/цена, което прави превоза безценен по отношение на цената на материала. През последните 30 години цените на инертните материали са се нараснали приблизително с 4% годишно... "
4 . Xylem Inc. (NYSE: XYL)

Доходност за 2024 година: 20%

Брой притежания на хедж фондове през Q4: 32

Основана през 2011 година, Xylem Inc. (NYSE: XYL) е профилирана в проектирането, производството и обслужването на инженерни артикули и решения. Компаниите за ръководство на вложения преглеждат Xylem Inc. (NYSE:XYL) като евентуално печеливша опция. Artisan Mid Cap Fund разиска Xylem Inc. (NYSE:XYL) в писмото си за четвъртото тримесечие на 2023 година, като добави дребна позиция към портфолиото си.

Въпреки това, заради нарасналата си доходност, Xylem Inc. (NYSE:XYL) към този момент е увеличена до изцяло претеглена инвестиция през последното тримесечие. Xylem Inc. (NYSE:XYL) е водеща компания в бизнеса с филтриране на вода и регистрира растеж на приходите от 28,59% на годишна база през 2023 година, с планиран растеж от 10,80% за настоящата година. Скорошното повишаване на акциите и капацитетът за дълготраен напредък вършат Xylem Inc. (NYSE:XYL) доходоносна инвестиция, съгласно редица портфолио мениджъри.

Artisan Mid Cap Fund съобщи следното във връзка с Xylem Inc. (NYSE:XYL) в писмото си до вложител за първото тримесечие на 2024 година:

" Забележителните добавки през тримесечието включват Xylem Inc. (NYSE:XYL), NVR и Equifax. Xylem е международен водач във водните технологии в помпи, интелигентни измервателни уреди и услуги за филтриране.

Повече от 80% от продажбите на компанията идват от пазари, където тя поддържа пазарна позиция №1 или №2. Бизнесът с помпи на Xylem (продаван най-вече на комунални услуги) е постоянен и печеливш, осигурявайки капитал за вложение в новаторски решения, като интелигентни измервателни уреди. В средата на 2023 година Xylem приключи придобиването на Evoqua, което му обезпечи водеща позиция в бизнеса с филтриране на вода в Съединени американски щати.

Вярваме, че компанията е при започване на вълнуващ цикъл на облага. Продажбите на интелигентни измервателни уреди се възвръщат от проблеми с веригата за доставки, синергията на разноските и приходите от придобиването му е първоначално, а новоназначеният и почитан финансов шеф би трябвало да помогне за катализирането на дълго чаканото разширение на маржа.

Междувременно възходящото търсене на решения на провокациите, свързани с устойчивостта на водата, би трябвало да бъде наклонност за години напред. Финансовите резултати удостоверяват тезата, в това число доходи, маржове и облаги, които надвишават упованията. Решихме да включим позицията в CropSM на портфолиото. "

3.Turning Point Brands, Inc. (NYSE:TPB)

Доходност за 2024 година: 24,35%

Брой притежания на хедж фондове през Q4: 16

Създадена през 1988 година, Turning Point Brands, Inc. (NYSE:TPB), създава, продава и популяризира маркови потребителски артикули. Компанията работи посредством сегменти Zig-Zag Products, Stoker`s Products и Creative Distribution Solutions. Според Turning Point Brands, компанията продължи да напредва през първото тримесечие и генерира резултати в сходство с и от време на време по-добри от упованията.

Потенциалът за напредък на Turning Point Brands, Inc. (NYSE:TPB), опцията за разширение и разпознаването на марката я вършат капиталов избор измежду евентуалните купувачи. Анализаторите имат мощна религия в бъдещия проспект на компанията. Прогнозата за напредък на Turning Point Brands, Inc. (TPB) за настоящата година е 7,60%.

Atai Capital Management съобщи следното във връзка с Turning Point Brands, Inc. (NYSE:TPB) в писмото си за вложители за първото тримесечие на 2024 година:

" Turning Point Brands, Inc. (NYSE:TPB) е производител, търговец и дистрибутор на маркови потребителски артикули. Бизнесът има три сегмента, които ще обсъдим скоро: Stoker`s, Zig-Zag и New-Gen.

Turning Point Brands имаше много забързано минало с няколко стратегически центрове и трима изпълнителни шефове през последните няколко години. Това не е доста обичана компания и доста вложители се опариха след нейното IPO през 2016 година

Почти всички, с които съм приказвал, наподобява имат негативно мнение/история за Turning Point. В това обаче се крие опцията и ние имаме вяра, че компанията към този момент е настроена за MSD или по-висок консолидиран напредък на горната линия (с изключение на сегмента от ново поколение) и даже по-бърз напредък на крайната линия.

Искам да прибавя спомагателен цвят тук. Инвеститорите, които преди този момент са изгубили пари от Turning Point Brands, нормално надплащат на фона на това, което допускаха, че ще бъде бърз напредък в един от неговите сегменти. През 2018-2019 година се очакваше техният сегмент от ново потомство да продължи бързата си траектория на напредък посредством придобивания и органически напредък, само че FDA предприе репресии против Vapes/E-Cigs, оставяйки този бизнес в невъзможност до през днешния ден. От 2020-2021 година Zig-Zag беше свръхпечеливш и вложителите неправилно екстраполираха този напредък в бъдещето... "
 Защо и по какъв начин да инвестирате на финансовите пазари?
Защо и по какъв начин да инвестирате на финансовите пазари?

Взаимният фонд предлага някои преимущества на вложителите

2. Avid Bioservices, Inc. (NASDAQ:CDMO)

Доходност за 2024 година: 26,92%

Брой притежания на хедж фондове през Q4:21

Avid Bioservices, Inc. (NASDAQ:CDMO), записана през 1981 година, е организация за разработка и произвеждане по контракт. Компанията работи в промишленост, която се смята за устойчива на криза и има непрекъсната потребителска база, което я прави привлекателна капиталова опция. Avid Bioservices, Inc. (NASDAQ:CDMO), се сблъска със спад през последните тримесечия, както се загатва в писмото на Laughing Water Capital за четвъртото тримесечие на 2023 година, заради краткосрочни насрещни ветрове. Въпреки това нарасналото търсене, разширението на потенциала и специализацията на Avid Bioservices не престават да притеглят вложители.

Laughing Water Capital съобщи следното по отношение на Avid Bioservices, Inc. (NASDAQ:CDMO) в писмото си за вложители за първото тримесечие на 2024 година:

" Както знаете, огромна част от нашето портфолио е вложено в организации за произвеждане на медикаменти по контракт (CDMO), свързани с биологични или огромни молекули фармацевтични продукти; по-конкретно, ние притежаваме акции в Lifecore Biomedical (LFCR), CDMO, фокусиран върху работата по запълване и довеждане докрай на инжекционни медикаменти, и Avid Bioservices, Inc.(NASDAQ:CDMO), който е фокусиран върху производството на лекарствени субстанции за еднократна приложимост.

Привлечен съм от тези вложения, тъй като в мащаб, късен стадий и комерсиалният бизнес е относително резистентен на криза (клиентите не стопират да финансират медикаменти, които са покрай утвърждение, и пациентите не стопират да одобряват рецептите си по време на стопански спад).

Клиентите са извънредно привързани (преминаването към нов производител изисква обзор от FDA), промишлеността е настроена да се възползва от големи попътни ветрове (повече от половината от медикаментите, които сега се създават, са огромни молекули, огромните молекули са незадоволително проникнали в международен мащаб) и исторически конкуренцията е била рационална (капацитетът е рядко се основава на спецификации - по-скоро CDMOs прибавят потенциал, когато клиентите им изискат това).

Освен това, въпреки че сега и LFCR, и CDMO не генерират доста пари и по този метод се " одобряват " неприятно, и двете имат разполагаем потенциал в миг, когато потенциалът е нищожен, и би трябвало да се възползват от голям действен ливъридж през идващите няколко години, защото този нов потенциал е цялостен до горе. Важното е, че динамичността на промишлеността, както и увеличението на количеството детайлности за съответните им тръбопроводи допускат, че и за двете компании запълването на потенциала им е по-скоро " по кое време ", в сравнение с " в случай че ". Така тезата и за двете имена е, че сме единствено на няколко години от сериозен растеж. "

1. A-Mark Precious Metals, Inc. (NASDAQ: AMRK)

Резултати през 2024 година: 36,6%

Брой притежания на хедж фондове през Q4: 15

A-Mark Precious Metals, Inc. (NASDAQ: AMRK), основана през 1965 година, е компания за търговия с благородни метали. Инвеститорите считат, че благородните метали са безвредна инвестиция по време на неустойчивост на пазара и той е по-малко сензитивен към изменящите се пазарни условия. Значителното вътрешно закупуване, осъществено през февруари 2024 година, увеличи доверието измежду вложителите в вероятностите за напредък на A-Mark Precious Metals, Inc. Прогнозата за напредък на A-Mark Precious Metals, Inc. (NASDAQ: AMRK) за идната година е 75,60%.

Мениджърите на хедж фондове също са оптимисти по отношение на повишението на цената на A-Mark Precious Metals, Inc. (NASDAQ: AMRK). В писмото за четвъртото тримесечие на 2023 година Kingdom Capital Advisors разискаха в детайли A-Mark Precious Metals, Inc. (NASDAQ: AMRK). Kingdom Capital Advisors към този момент не държи A-Mark Precious Metals, Inc. (NASDAQ: AMRK), само че чака да го придобие назад на по-ниски цени заради капацитета му за напредък.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР