Всяка година Time Out прави класация на най-добрите градове в

...
Всяка година Time Out прави класация на най-добрите градове в
Коментари Харесай

30-те най-интерестни улици в света в момента

Всяка година Time Out прави ранглиста на най-хубавите градове в света. За 2024 година той 30 -те най-готини улици в света. Това обаче не са всекидневно предстоящите места като Пето авеню, да вземем за пример.

" Това е справочник за най-улици от най-вълнуващите градове в света за пасажери, които в действителност желаят да усетят усета на локалния живот при идната си отмора ", декларира в изявление за Forbes Грейс Биърд, редактор в Time Out.

1. High Street в Мелбърн в Австралия е преди всичко, като Time Out я дефинира като най-яката улица на планетата. " High Street е страхотна по всички индикатори, които бихте очаквали, с неповторими локални бизнеси, подобаващи за всеки. Изобилие от всичко - заведения за хранене, скрити питейни заведения, места за музика онлайн и бутикови магазини - по този начин може да опише.

Ето останалите улици в класацията:

2. Холивуд Роуд - Хонконг

Холивуд Роуд е една от най-старите улици в Хонконг от 1844 година Тя минава през кварталите Central и Sheung Wan. На нея се намира на емблематичния храм Man Mo Temple. Има още питейни заведения, заведения за хранене и нощен живот.

3. East Eleventh - Остин, Тексас

East Eleventh е емблематична улица със страхотни места за храна, просвета, музика и доста други, съгласно Time Out, който й отрежда толкоз високо място в класацията си.

4. Улица Гватемала - Буенос Айрес, Аржентина

Тази улица е ситуирана в сърцето на историческия Палермо Виехо, някогашен регион, който аржентинският публицист и есеист Хорхе Луис Борхес в миналото е наричал собствен дом.

5. Commercial Drive - Ванкувър, Канада

Въпреки, че Commercial Drive се гордееше с пет подиуми за занимания онлайн, а в този момент има единствено две, към момента е най-хубавото място за излизане и развлечение.

6. Джалан Петалинг - Куала Лумпур

" Джалан Петалинг е една от най-старите улици в Куала Лумпур, дом на първите китайски заселници в града през деветнадесети век ", написа помощник на Time Out от Куала Лумпур. " През последните няколко години претърпява подем - ще откриете най-старите храмове на Куала Лумпур, колониалните магазини, в които се намират най-новите заведения. "

7. Rua da Boavista, Лисабон

" Малко квартала в Лисабон са живели имали толкоз доста живот, колкото Cais do Sodré - квартал, който надвиши наследството си от нощен живот и се трансформира в място за локално извършване на покупки, фамилен брънч и вечеря с другари ", разяснява Вера Моура, която е шеф на редакцията в Time.

8. Арналдо Куинтела - Рио де Жанейро, Бразилия

" През последните няколко години тази улица се утвърди като кулинарна точка и в този момент надали можете да се движите поради хората по тротоарите й всяка вечер ", споделя Рената Магалхаес, редактор в Time Out Rio de Janeiro.

9. Chazawa-dori - Токио, Япония

" Всяка неделя следобяд Chazawa-dori е затворен за придвижване, което го прави идеалното време да разгледате тази оживена улица, разхождайки се пешком ", съгласно редактора на Time Out Токио.

10. Consell de Cent - Барселона, Испания

" Това е многолюден сектор, изпълнен с заведения за хранене, бутици и места за разходка. Consell de Cent е като разходка из микрокосмоса на Барселона ", споделя Мария Хосе Гомес, шеф на Time Out Barcelona.

11. Bree Street - Кейптаун, Южна Африка

" Бри Стрийт е цялостна с бутици и питейни заведения, заведения за хранене и художествени галерии, показващи най-хубавото, което градът може да предложи ", написа в Ричард Холмс, основан в Южна Африка помощник на Time Out.

12. Oranienstraße - Берлин, Германия

Вечерно време улицата е цялостна с хора. " Там се намира и  дин от световноизвестните клубове в Берлин ", написа в Кейт Бетс, основана в Берлин авторка на Time Out.

13. Пето авеню - Бруклин, Ню Йорк

Другото Пето авеню в Ню Йорк не съществува от известно време. Фестивали, заведения за хранене и магазини го изстреляха в листата за 2024 година Няколко от акцентите: " Сравнително новодошлите като книжарницата The Ripped Bodice, Honeycomb Hi-Fi Lounge, кафенето за настолни игри Sip N Play и Miatzil поддържат сектора пресен и вършат по-трудно е да държим този драгоценен камък под радара ", споделя Уивър.

14. Ban Tad Thong - Банкок, Тайланд

Улицата се трансформира през последните няколко години, с цел да се трансформира в най-вълнуващата нова дестинация за кулинари в Банкок ", написа основният редактор на Time Out Bangkok.

15. East 3rd Street - Лос Анджелис, Калифорния

" Тук е мястото, където можете да хапнете суши със звезда Мишлен или да се насочите към галерии и питейни заведения ", написа Майкъл Джулиано, редактор на Time Out Los Angeles.

16. Rua Sá de Noronha - Порто, Лисабон

17. Gerrard Street - Лондон, Англия

" Днес Джерард Стрийт (главната улица, украсена с фенери в китайския квартал) е може би най-оживената част от Лондон. TikTok трансформира в звезди на обществените медии съвсем всеки един щанд за храна и заведение за хранене в региона ", написа Джо Макъртич, редактор на Time Out London.

 В класацията са още: 

18. Conde Duque Street - Мадрид, Испания

19. Букарели - Мексико Сити, Мексико

20. Rue de Belleville - Париж, Франция

21. 18-та улица - Чикаго, Илинойс

22. Улица Камдън, Дъблин

23. Улица Фостър, Сидни

24. Songridan-gil, Сеул

25. Улица Куанг Ан, Тай Хо, Ханой

26. Miracle Mile, Маями

27. Saint-Hubert Plaza, Монреал

28. Улица Трун, Атина

29. Улица Сесил, Сингапур

30. L.P Leviste Street, Манила

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР