Студентски протести срещу войната Израел-Хамас се появиха в много университетски

...
Студентски протести срещу войната Израел-Хамас се появиха в много университетски
Коментари Харесай

Протестите срещу войната Израел-Хамас продължават в университетските кампуси в САЩ с наближаването на датите за дипломиране

Студентски митинги против войната Израел-Хамас се появиха в доста академични кампуси след ареста на стачкуващи този месец в Колумбийския университет.

Студентите приканват университетите да се отделят от фирмите, които предизвикват военните старания на Израел в Газа – и в някои случаи от самия Израел. Броят на арестите в цялата страна наближи 1000, откогато полицията в Ню Йорк арестува стачкуващи в Колумбийския университет на 18 април.

Протестите в доста кампуси са проведени от обединения от студентски групи. Групите значително работят без значение, макар че студентите споделят, че са въодушевени от сътрудници от други университети. Някои университети споделят, че външни лица са се включили към протестиращите студенти и са предизвикали проблеми.

CBS New York.

Началото е планувано за 15 май. Демонстрациите накараха Columbia да организира отдалечени часове и сложи серия от крайни периоди за протестиращите да напусне лагера.

Президентът на Колумбия Ми...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР