Европа е в началото на по-продължителна конфронтация с Русия, която

...
Европа е в началото на по-продължителна конфронтация с Русия, която
Коментари Харесай

Чешкият президент: Европа е в началото на продължителна конфронтация с Русия

" Европа е при започване на по-продължителна борба с Русия, която може и да не е военна, а Европа се държи като капризно дете пред Съединени американски щати ". Това е декларирал чешкият президент, някогашен шеф на Генералния щаб, Петр Павел в изявление за Die Presse, написа ИА Фокс.

" Ние се радвахме на дълъг интервал на мир и разцвет. Това докара до подправено възприятие за сигурност, а точно, че можем да запазим метода си на живот, без да го пазиме интензивно. Хората са склонни да имат вяра, че изискванията, в които са се родили, ще продължат постоянно. Популистките политици, които се преструват, че имат елементарни решения, не са потребни ", е декларирал той.

" Русия желае да възвърне имперското великолепие на Съветския съюз, в това число неговата сфера на въздействие, и приказва за това доста намерено. Затова би трябвало да го приемем съществено. Трябва да се подготвим за обстоятелството, че Русия няма да бъде кротичък сътрудник ", е коментирал Петр Павел.

Според него Москва към този момент се е посочила като " разрушителна мощ " в доста европейски страни, пробвайки се да " популяризира агитация и постоянно откровени неистини ".

Президентът на Чешката република е отбелязал, че когато Русия се държи градивно, Европа би трябвало да прави същото.

" Но когато Русия работи срещу нашите ползи, ние би трябвало да й се противопоставим. В противоположен случай нашият метод на живот и нашите полезности ще бъдат изложени на риск ", е декларирал той.

Той също по този начин е изразил убеждението си, че " Русия не се стреми към съдействие с Европа и се счита за суперсила, която има правото да диктува разпоредбите на играта ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР