Китайската космическа технологична компания CAS Space сключи споразумение за сътрудничество

...
Китайската космическа технологична компания CAS Space сключи споразумение за сътрудничество
Коментари Харесай

Китай навлиза в космическия туризъм

Китайската галактическа софтуерна компания CAS Space подписа съглашение за съдействие с най-голямата държавна туристическа компания China Tourism Group.

Това е знак за предстоящата поява на локалния галактически туризъм, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

CAS Space подписа съглашение за стратегическо партньорство с дъщерното сдружение на основания в Хонконг колос в туристическата промишленост China Tourism Group, в което двете страни се ангажират "съвместно да предизвикват използването на търговски галактически технологии и да основат нова галактическа стопанска система в бранш галактически туризъм ".

Това се показва в изказването, оповестено в формалния профил на CAS Space в обществената мрежа WeChat.

"И двете страни ще дадат позитивен принос за напредъка на Китай от огромна галактическа мощ към мощна галактическа мощ ", е представен да споделя ръководителят на CAS Space Ян Ичин.

Той съобщи в изявление за държавната медия China Daily, че компанията ще стартира да прави суборбитални полети идната година. Едва след изпълняването на десетина такива полета компанията ще стартира да предлага всеобщо услуги в региона на галактическия туризъм.

Космическият туризъм в този момент е доминиран от западни компании - както за суборбитални полети на височина към 100 километра, предлагани от компании като Virgin Galactic, по този начин и за по-скъпите орбитални полети, създадени от SpaceX, които доближават до височина съвсем 600 километра и оферират на пасажерите неколкодневен престой в космоса.

Заявката на Ян, че изпитателните полети стартират през 2023 година, е знак, че китайската галактическа туристическа промишленост последователно наваксва в конкуренцията със западните си сътрудници. Едва през последните няколко години Virgin Galactic и SpaceX съумяха да изпълнят сполучливо първите си полети.

Компанията CAS Space е тясно обвързвана с Китайската академия на науките, която е най-голямата изследователска организация в света. В прессъобщение през август предходната година тя разгласи, че основан от нея уред за галактически туризъм може да транспортира до седем души.

Също предходната година компанията разгласи, че ще стартира да предлага суборбитални полети и предвижда, че през 2024 година те ще могат да транспортират близо 1000 души годишно.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР