Казвал съм ви и друг път: колкото по-неизвестен и пренебрегван

...
Казвал съм ви и друг път: колкото по-неизвестен и пренебрегван
Коментари Харесай

Една среща със Софи Марсо

Казвал съм ви и различен път: колкото по-неизвестен и подценяван е един филм, толкоз е по-добър! За малко да изпусна подобен по HBO -  (обърнете внимание на " една " ) на Лиза Азуелос, без никави награди и с оценка 6.3 в IMDb. Всеки киноман ще види, че продукцията (много одобрявам и двамата водещи актьори) постмодерно отдава респект на шедьовъра на Дейвид Лийн, като това не е минус, а преимущество.

Елза (Софи Марсо) е известна писателка, просперираща и богата, над 40-те, само че притежаваща непокътнато изкусително тяло и красиво класическо лице със съвършени пропорции, обрамчено от гъста черна коса, от което гледат кротки насмешливи очи. На четене в провинцията общ другар, любезният и разговорлив Юго (Нилс Шнайдер), я среща с очарователния, сексапилен и интелигентен юрист Пиер (), също с пари и състояние, тъй като... споделят интереса към марихуаната! Само си приказват, нищо не става, тъй като той обожава жена си Ан (режисьорката Лиза Азуелос), симпатична, непосредствена, слънчева и лъчезарна, а тя в никакъв случай (от феминизъм) не се занимава със фамилни, макар че е гузна и желае да постави завършек на безперспективната си и малко срамна връзка с сътрудник на годините на сина ѝ, обидчивия, непредвидим и по детински атрактивен и обезоръжаващо привлекателен Ерик (Александър Астер).

Случайни и неохотни раздели се редуват (околните са единствено атрибут и канава), двамата неустоимо се притеглят, само че все нещо им пречи, а с цел да е объркването цялостно, се преплитатат реалност, сънища, копнежи и миражи, дружно с вариации на тематика what if (работещ драматургически подход). Случващото се обаче е обсебило изцяло вниманието ни и превзело сетивата, гледаме, затаили мирис, до момента в който на финала двамата се озовават в хотел в Лондон...

" За да приключи една любовна история добре, тя не би трябвало в никакъв случай да стартира! " Край!

 

Боян Атанасов е жива софийска легенда, човек на живота, на киното, на театъра, на музиката. Само който не го познава, единствено той не се е впечатлявал от неговите енциклопедични познания в гореизброените области и освен в тях. За наша наслада Боян има личен блог, публикации от който публикуваме при нас с неговото общително единодушие. Останалите му титанични материали можете да откриете .
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР