Като превенция срещу Русия част от мерките на НАТО и

...
Като превенция срещу Русия част от мерките на НАТО и
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: НАТО и ЕС да предприемат мерки срещу Русия в Западните Балкани

" Като предварителна защита против Русия част от ограниченията на НАТО и Европейски Съюз би трябвало да се подхващат във връзка с протичащото се в Западните Балкани. С военни качества НАТО не може да се оправи с дезинформацията и е значима ролята на Европейски Съюз за справяне с тези процеси. НАТО може да помогне за гарантирането на вашата сигурност, само че останалите принадлежности са в Европейски Съюз ", разяснява пред Ивайло Иванов, член на съюза на офицерите от запаса " Атлантик ".

Според него там, където Русия не може да употребява военна мощ употребява хибридни офанзиви.

" Ситуацията се утежни през последната година и половина, прояви на ескалация в Босна и Херцоговина и Косово, и Сърбия, това са исторически проблеми, само че няма подозрение, че Русия прави всичко да ескалира проблемите и да се възползва от напрежението ", напомни Ивайло Иванов.

Според него " превантивните политики, като увеличаване на наличието на НАТО в района, е положително и понижава напрежението, този район би трябвало да остане във фокуса на българската външна политика и на НАТО ".

Той разяснява, че измежду обсъжданите тематики на Парламентарната асамблея на НАТО в София " нямаше нещо ново и изненадващо ".

" Това, което се говореше - поддръжката за Украйна, свалянето на рестриктивните мерки и възстановяване на отбранителния комплекс, са неща, които се дебатират от дълго време. Но придават легитимност и тежест, тъй като би трябвало да бъдат облечени от законодателни актове. Тези заявления и документи, утвърдени, подсказват необятната политическа поддръжка в страните членки на НАТО. Политическото и дипломатическото уединяване на Русия е извънредно значимо и това ще се случи и на Мирната конференция за Украйна в Швейцария в средата на юни ", изясни специалистът по интернационална сигурност.

Според него " последните събития и варварския метод, по който Русия води войната и с цели върху инфраструктура и цивилен цели, докара до тези претенции на НАТО ".

Той счита, че " Англия направи пробива с визитата на външния министър Камерън в Киев и съобщи, че Украйна има правото да се отбранява, в това число да употребява английското оръжие на територия на Русия ". И като образец Иванов уточни нападенията в Харковска област, видя се до какво водят тези ограничавания ".

" Документите утвърдени на Парламентарната асамблея на Алианса са значими, само че нямат наложителен, обвързващ темперамент с НАТО. Но от позиция на легитимност на решенията, би трябвало да бъдат финансово обезпечени през бюджетите на страните, а това става в парламентите. Депутатите от страните членки да са по-добре осведомени с протичащите процеси, както и с решенията които се вземат и ще се вземат. В София Столтенберг ги срещна с процесите и решенията, които ще се вземат. Да има синхронизация, което облекчава процеса на взимане на решение и реализирането им ", обясни специалистът.

" Подкрепа в никакъв случай не е непотребна, когато имаме съществени закани за сигурността. Ролята на България е значима, с цел да изявим нашите стремежи със съдружниците за усилване на нашата противовъздушна защита, увеличаване на въздушното наличие на НАТО, повече средства за разузнаване и наблюдения, които НАТО може да обезпечи в този район, с цел да се знае какво прави Русия. Увеличаване на физическо наличие на сили на НАТО на наша територия е противоречив въпрос, а на Източния фланг се борят със зъби и нокти да имат физическо наличие на Алианса. Защото това подсигурява тяхната сигурност и то без да се вършат финансови старания ", предложи Ивайло Иванов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР