Късно вечерта във вторник фермери, протестиращи срещу предложените нови екологични

...
Късно вечерта във вторник фермери, протестиращи срещу предложените нови екологични
Коментари Харесай

Фермери нахлуха с трактори пред дома на министърка в Нидерландия

Късно вечерта във вторник фермери, протестиращи против препоръчаните нови екологични разпореждания в Нидерландия, използваха трактор, с цел да пробият полицейския кордон пред дома на министърката по въпросите на природата и намаляването на излъчванията на азотните оксиди Кристиане ван дер Вал, съобщи ДПА.

При случая, станал в градчето Хирден, източно от Амстердам, е била развалена полицейска кола, заяви полицията в Tуитър през нощта против сряда.

Полицията разказа случилото се като заплашително и недопустимо.

Скоро по-късно митингът е бил овладян, а министърката не си е била вкъщи по това време, заяви организация AНП, като се базира на представител.

По-рано аграрни стопани се насочиха към постройката на нидерландския парламент в Хага с десетки трактори и две крави в символ на митинг против държавните проекти за понижаване на излъчванията. Както и в понеделник, пътните блокади още веднъж провокираха дълги тапи в някои елементи на страната.

Фермерите също по този начин подпалиха огромни количества сено край автомагистралите, което образува пушек, който затрудняваше извънредно доста видимостта за водачите.

Премиерът Марк Рюте осъди дейностите на протестиращите. " Не е задоволително в тази страна да се основават рискови обстановки, да се блокират пътища или да се заплашват политици ", съобщи Рюте в Хага. „ Всичко това отива прекомерно надалеч ", сподели той.

Съгласно новите оферти излъчванията на Нидерландия би трябвало да бъдат понижени с към 70% в регионите, които се употребяват със статут на предпазени територии.

Според оценките на нидерландското държавно управление обаче това може да докара до затварянето на към 30% от животновъдните ферми в страната, като се има поради основната роля на селското стопанство в производството на азотни излъчвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР