Капитализацията на Apple по време на предварителната търговия днес на

...
Капитализацията на Apple по време на предварителната търговия днес на
Коментари Харесай

Днес капитализацията на Apple надхвърли $3 трлн

Капитализацията на Apple по време на предварителната търговия през днешния ден на 30 юни надвиши 3 трилиона $ за повторно в историята. Акциите на IT-гиганта нарастнаха с към 1% до $190,73 за акция, с помощта на което бе преодолян крайъгълният камък. За първи път капитализацията на Apple надвиши $3 трилиона през януари 2022 година, само че тогава не съумя да приключи деня на търговете на това равнище. Днес компанията има подобен късмет — все още на издание на материала акциите на Apple се търгуваха на 192,35 $.

Капитализацията на Apple демонстрира, че вложителите остават с оптимистично въодушевление във връзка с скъпите бумаги и портфолиото от артикули и услуги на компанията. Промяната в настроението на вложителите настъпи още през майското известие на Apple, което предвижда 3% спад на тримесечните доходи, само че това не се случи. Инвеститорите виждат компанията като една от светлите точки в годината на софтуерната турбуленция, като софтуерните колоси се ангажират да „ вършат повече с по-малко “ в годината с резултати, като редуцират хиляди чиновници.

Старши анализаторът по фондовия пазар на компанията Wedbush Securities Дан Айвс (Dan Ives), сподели, че скептично настроените вложители към Apple остават комплицирани, защото считат, че растежът на компанията ще спре при актуалните условия. Той също по този начин добави, че Wedbush има вяра в противното и че Apple ще продължи да пораства през идващите 12-18 месеца. Анализаторите предвиждат, че един от моторите за продължаващия напредък на Apple ще бъде триумфът на iPhone 15, който ще излезе на пазара по-късно тази година. Общо от началото на годината акциите на Apple са поскъпнали с към 47%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР