Бурите и мълниите над България продължават и днес! През следващото

...
Бурите и мълниите над България продължават и днес! През следващото
Коментари Харесай

Бурите и мълниите над България продължават и днес!

Бурите и мълниите над България не престават и през днешния ден! През идващото денонощие облачността над страната ще бъде най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има превалявания, предизвестява Национален институт по метеорология и хидрология. В обособени региони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични стихии, там има условия за местни интензивни феномени, обилни количества на преваляванията и за градушки. В западната половина на Дунавската низина има условия за локално обилни по количество превалявания. По-интензивната гръмотевична интензивност с капацитет за избухливи пролетни стихии с градушка ще е южно от Стара планина.

Бурите и мълниите не престават и през днешния ден

През нощта ще бъде съвсем безшумно, а денем ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, в София – към 19°.

Над планините

ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици, над 2700 m преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра – към 7°.

Бурите и мълниите над България не престават и през днешния ден! 23.05.24 07:05 Тайните връзки на новия боен министър на Путин с Евгений Пригожин и Сталин (ДОКУМЕНТИ) 23.05.24 06:47 Личните проблеми на напред във времето, множеството зодии да не помнят за работата: Звездите на зодиака за 23 май 23.05.24 06:10 Плодът, който може да повреди бъбреците и черния дроб 23.05.24 05:00 Гласови асистенти Гугъл Assistant и Siri: Кой да изберете и каква е разликата 23.05.24 04:00

По Черноморието

облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често забележителна и там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималните температури ще са сред 19° и 21°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Снимка: Национален институт по метеорология и хидрология

Поредицата от 3 почивни дни

ще е преобладаващо слънчева с температури сред 21 и 26-27 градуса. Очакват се следобедни нараствания на облачността, по-съществени в празничния 24 май в западните и централните региони. Там ще има условия за пролетни гръмотевични превалявания. В събота и неделя разстройствата ще са строго местни, на изолирани места в Югозападна България.

 

Източник – Национален институт по метеорология и хидрология, NOVA

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР