Бургазлии ще бъдат стимулирани да даряват по-често кръв с подарък

...
Бургазлии ще бъдат стимулирани да даряват по-често кръв с подарък
Коментари Харесай

Даряваш кръв в Бургас – пътуваш безплатно до остров „Света Анастасия“

Бургазлии ще бъдат подтиквани да подаряват по-често кръв с подарък – туристически ваучер . Те ще могат да бъдат употребявани за гратис посещаване на остров „ Света Анастасия “, културно-туристически комплекс „ Ченгене скеле и комплекс „ Акве Калиде “

Идеята е на група общински съветници и ще бъде гласувана на идващото съвещание на локалния парламент другата седмица. По този метод би трябвало да се усили броят на хората , които подаряват кръв.  В докладната се припомня, че в народен мащаб постоянно има дефицит на скъпия биопродукт. Н уждата от кръв в Бургас е изключително огромна през летния сезон, защото популацията се усилва сензитивно поради туристическия поток. Това за жалост води и до тежки произшествия, които постановат здравна интервенция и кръвоприливане. 

В докладната се отбелязва също, че кръводаряването освен е доблестен акт, само че е и потребно за здравето. Мъжете могат да подаряват до пет пъти в годината , а дамите до четири, като интервалът сред две кръводарявания би трябвало да бъде най-малко два месеца. 

Предложението бе прегледано по време на съвещанията на днешните непрекъснати комисии към Общински съвет-Бургас , на които участва шефът на Оперативна програма „ Транспорт “ Радовеста Стюърт . Тя съобщи, че предлагането към този момент е било в съгласие и се чака да бъде основана организация за неговото използване.

Ваучерите на кръводарителите ще се дават в Туристическия информационен  център , който се намира на ъгъла на пешеходните улици „ Александровска “ и „ Алеко Богориди “. Желаещите да получат подарък би трябвало да покажат бележката за отпуск , която получава всеки кръводарител. Те ще могат да изберат ваучер за гратис пътешестване до остров „ Света Анастасия “ или до културно-туристически комплекс „ Ченгене скеле, както и гратис посещаване на СПА центъра към „ Акве Калиде “

Ваучерите са поименни и не могат да се преотстъпват на други лица. Те също по този начин ще имат период, в който могат да бъдат разходвани. 

Докладната бележка ще бъде гласувана на съвещанието на Общински съвет-Бургас и се чака да получи необятно утвърждение от общинските съветници. 

Разгледайте Бургас с безвъзмездна туристическа обиколка

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР