Министерството на правосъдието на САЩ арестува софтуерен инженер по обвинения

...
Министерството на правосъдието на САЩ арестува софтуерен инженер по обвинения
Коментари Харесай

ФБР: Инженер използва AI, за да създава детска порнография

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати арестува софтуерен инженер по обвинявания в основаване и разпространяване на хиляди генерирани от изкуствен интелект материали със полово принуждение над деца (CSAM).

Доколкото е известно, това е първият сходен случай. Правителството на Съединени американски щати се стреми да сътвори юридически казус, който отново ще направи експлоатационните материали противозаконни, даже в случай че деца не са взели участие в тяхното основаване.

„ Генерираните от AI материали със полово малтретиране на деца не престават да бъдат CSAM “ — написа заместник-главният прокурор Лиза Монако в прес-съобщение.

Според обвинителния акт, програмистът Стивън Андерег, 42-годишен от Холмен, Уисконсин, е употребявал генератора на илюстрации по текстови поръчки Stable Diffusion, евентуално във версия 1.5. С него той е основал повече от 13 000 фотоси на деца, „ като стотици или хиляди от тях изобразяват голи или нищожно облечени непълнолетни„.

Властите споделиха, че обвиненият е употребявал „ извънредно характерни и експлицитни сигнали, с цел да сътвори изображения на CSAM, в това число и отрицателни поръчки “.

Според Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, Андерег е общувал онлайн с 15-годишно момче и му е описвал по какъв начин употребява модела с изкуствен интелект, с цел да сътвори откровени фотоси.

Отделът твърди, че през октомври 2023 година ответникът е изпращал на малолетни посредством персонални известия в Instagram няколко ИИ-изображения на „ младежи, които сластно демонстрират гениталиите си “.

Социалната мрежа препрати тази информация до Националния център за изчезнали и експлоатирани деца (NCMEC), който предизвести правоохранителните органи.

Известно е, че Андерег твърди, че е „ обсъждал желанието си да прави секс с момчета в предпубертетна възраст “ в персонални известия с други консуматори на Instagram. Той също по този начин е споделил на един от събеседниците си, че има „ звук “ CSAM-изображения, основани от изкуствен интелект в неговия Telegram.

Андерег е изправен пред сред 5 и 70 години затвор. Той може да бъде приет за отговорен по четири обвинявания за произвеждане, разпространяване и владение на неприлични образни изображения на малолетни, участващи в очевидно полово държание и предаване на неприлични материали на малолетни под 16-годишна възраст.

Андерег сега е във федерален арест в очакване на чуване, планувано за през днешния ден 22 май 2024 година

„ Министерството на правораздаването ще преследва нападателно тези, които създават и популяризират CSAM-материали, без значение по какъв начин са основани “ — сподели Монако.

Нека ви напомним, че неотдавна Гугъл актуализира политиката си по отношение на несъответствуващото наличие, забранявайки популяризирането на реклами на уеб сайтове и приложения с дийпфейк порно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР