Qualcomm пусна първия си миникомпютър, въпреки че всъщност това е

...
Qualcomm пусна първия си миникомпютър, въпреки че всъщност това е
Коментари Харесай

Qualcomm представи първия си миникомпютър с най-бързата версия на чипа Snapdragon X Elite

Qualcomm пусна първия си миникомпютър, макар че в действителност това е комплект за разработчици за платформата Snapdragon X Elite. Устройството употребява необикновен 12-ядрен Snapdragon X Elite, обозначен като X1E-00-IDE. Търговските разновидности на този чип имат друг етикет и малко по-различни спецификации. Този чип не е показан публично от Qualcomm и не се чака да се появи в други артикули.

Според оповестените спецификации чипът Snapdragon X Elite (X1E-00-IDE) има базова периодичност 3,8 GHz и може автоматизирано да овърклоква две ядра до 4,3 GHz. Това го прави със 100 MHz по-бърз от флагманския търговски 12-ядрен Snapdragon X Elite (X1E-84-100), който работи на периодичност до 4,2 GHz.

Snapdragon X Elite (X1E-00-IDE) се разграничава от останалите модели от серията Snapdragon X във връзка с потреблението на сила, която е 80 W. Твърди се също, че процесорът разполага с 4,6 Tflops интегрирана графика Adreno и 45 TOPS (трилиона интервенции в секунда) вграден AI енджин (NPU).

Самият комплект за разработчици е съединен в плътно шаси с размери 199 × 175 × 35 милиметра. Теглото на миникомпютъра е 970 грама. Освен това той разполага с 32 GB LPDDR5X RAM и 512 GB NVMe SSD.

Системата е получила и три USB-C врата, два USB-A врата, един HDMI, един LAN и един 3,5 мм смесен аудиоизход. Твърди се също, че се поддържат Wi-Fi 7 и Bluetooth 5.4. Към миникомпютъра на Qualcomm могат да бъдат свързани до три 4K монитора.

Всеки може да закупи комплекта за разработчици Snapdragon X Elite от Qualcomm. Той ще бъде в продажба от 18 юни на цена от 899 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР