Каналите на въздействие на Русия няма да спрат с излизането

...
Каналите на въздействие на Русия няма да спрат с излизането
Коментари Харесай

Тагарев: Руските канали за влияние не са спрени с излитането на 70-те души

Каналите на влияние на Русия няма да спрат с излизането на тези 70 души през днешния ден, само че към този момент ще се диша малко по-свободно. Това съобщи Тодор Тагарев в студиото на Нова телевизия. Той се надява обаче малко по-малко страната да се почисти от това въздействие.

Тагарев напомни, че при опита за прелом в Черна гора излязоха задоволително данни, че Русия употребява основаните си хора в България за дейности на Балканите. Съвсем очевидно е, че " България се възприема като удобна за деяние и предоставяща благосклонна среда за деяние на Русия и това би трябвало да се промени ". Това е среда, която до преди няколко години се разсейваше, даже и да има очевидни саботажи и закононарушения, уточни Тагарев, който напомни гърмежите във военните фабрики, както и казусът с отравянето на Емилиян Гебрев и неговия помощник. Отговорът като че ли на всичко това бе, че обвиняванията в шпионаж Николай Малинов се озова в Кремъл и даже беше награден персонално от Путин, напомни Тодор Тагарев.
 Очаква се изгонените съветски дипломати да изоставен България
Очаква се изгонените съветски дипломати да изоставен България

Това би трябвало да стане до края на деня

Русия води хибридна война и тя не се колебае да употребява всички вероятни средства, с цел да я води. Спря газа, без да има изпъден нито един посланик. За Русия газът, петролът и въздействието в сериозни инфраструктури не са стопанска система, а политически лостове, съобщи Тагарев и изясни, че в този момент би трябвало да се премине на по-нормална повърхност в икономическите и културните връзки сред двете страни.

По мотив оповестеното през вчерашния ден от Лена Бориславова, че българските анализатори, политици и публицисти са взимали непосредствено пари от Руския, с цел да прокарват нейната агитация, Тагарев съобщи, че не разполага с информация за това, само че е очевидно, че се оказва влияние върху русофилско настроения електорат в България, а Русия постоянно се е старала да поддържа тези настроения измежду възпитаното от десетилетия общество в разказа на една историята в интерес на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР