Канадският сценарист, продуцент и режисьор Пол Хагис, който беше задържан

...
Канадският сценарист, продуцент и режисьор Пол Хагис, който беше задържан
Коментари Харесай

Освободиха от домашен арест режисьора Пол Хагис

Канадският сценарист, продуцент и режисьор Пол Хагис, който беше арестуван в Италия по обвинявания в обезчестяване, беше освободен от домакински арест, заяви Асошиейтед прес.

Италианският арбитър по предварителното следствие, откакто разпитал жертвата - млада англичанка, решил, че не е имало принуждение, и е отменил ограничението на свободата.

Прокуратурата не е оповестила дали ще приключи следствието или ще го продължи.

Хагис, който е на 69 години, беше арестуван на 19 юни в южния град Остуни, където дойде като посетител на локален фестивал.

Обвиненията против него бяха повдигнати от англичанка на възраст 28 години. Тя е прекарала три дни с режисьора, за които твърди, че е била неведнъж полово измъчвана от него.

На 15 юни, съгласно представени от медиите показания на дамата, той я е оставил на локално летище, където е била забелязана от личния състав "в неприятно физическо и психическо положение ".

Пол Хагис отхвърли всички обвинявания през цялото време и твърдеше, че половата връзка е била по взаимно единодушие.

An Italian judge on Monday ruled that Oscar-winning screenwriter and director Paul Haggis should be released from house arrest while authorities continue to investigate allegations that he raped a woman, his lawyer told.
— Inquirer (@inquirerdotnet)
Жената съгласно в. "Република " твърди, че е била влюбена в Хагис и се е оказала "в сложна обстановка ". Според изявления в медиите двамата са се познавали и са се разбрали да се видят в Италия.

Хагис е сценарист на кино лентата "Момиче за милиони ", режисиран от Клинт Истуд, който получава през 2005 година четири награди "Оскар ", в това число за най-хубав филм. Той е режисьор, сценарист и продуцент на кино лентата "Сблъсъци ", който през 2006 година печели "Оскар " за най-хубав филм и най-хубав автентичен сюжет. Така Хагис е единственият сценарист на филми, удостоени с "Оскар " през две поредни години.

От няколко години Пол Хагис има правни проблеми, свързани с обвинявания в полово принуждение от четири дами в Съединени американски щати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР