Група туристи пренасят обемистия си багаж и си проправят път

...
Група туристи пренасят обемистия си багаж и си проправят път
Коментари Харесай

Срещу досадни туристи: Япония скри гледката към емблематичната планина Фуджи

Група туристи придвижват обемистия си багаж и си проправят път през тълпата в търсене на идеалния кадър.

(Във видеото може да научите повече за:  Как да пътуваме бюджетно на красиви места?)

Сгушват се на тротоара против магазин за хранителни артикули - само че това не е елементарен магазин. Зад него се издига най-високият връх на Япония - величествената планина Фуджи.

Заснеженият връх с височина 3 776 м съставлява замайващ декор за тези, които търсят идващото си обичано селфи или миг за Инстаграм.

Но за жалост тази панорама към този момент я няма. Някогашната оживена точка за наблюдаване - тротоарът - в този момент е зад черен мрежест екран, дълъг колкото игрище за крикет.

Бариерата е резултат от голям брой недоволства на локални поданици, които настояват, че животът им е бил нарушен от препускащи и изхвърлящи боклуци туристи.

Живописното градче Фуджи Кавагучико усеща въздействието на туристическия напредък - през март и април пристигналите в Япония са надхвърлили рекордните три милиона души, което се дължи на слабата йена и взрива на пътуванията след пандемията.

Поради тази причина в края на април японските управляващи оповестиха, че ще слагат екран - само че часът на монтажа притегли повече внимание към това селско кътче в централна Япония. Докато служащите закрепваха стълбове и окачваха жици, с цел да държат екрана, те бяха заобиколени от шпалир от камери. Събраха се и туристи, любопитни да снимат паниката.

Ако дисплеят е предопределен да ги държи настрани, той не го прави - към момента.

" Този екран може да подейства за няколко дни. Но съм сигурен, че някой ще направи дупка в него и ще направи фотография в някакъв миг " , споделя казахстанският екскурзиант Юрий Вавилин.

Той е отчаян, че е пропуснал решаващия кадър, само че споделя, че ще се върне отново и ще опита от двата края на екрана.

Мнозина назовават тази сцена " доста японска " - баналният Лоусън се изправя пред такава впечатляваща панорама. Тя даже е известна в интернет като " планината Фуджи Лоусън ".

Г-н Ивама не е уверен, че дисплеят ще възпре и най-решителните туристи. Той се притеснява, че след премахването на тротоара повече от тях ще излязат на улицата, с цел да вършат фотоси.

Той споделя, че тъкмо в това е казусът - не би имал нищо срещу туристите, в случай че те съблюдават разпоредбите.

" Те пресичат улицата и наподобява въобще не се интересуват от колите, това е рисково. И оставят отпадъци и угарки от цигари на всички места " , споделя японецът.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР