Засилени мерки за сигурност в София заради среща на високо

...
Засилени мерки за сигурност в София заради среща на високо
Коментари Харесай

Форум на НАТО у нас: Войната в Украйна е във фокуса на асамблеята

Засилени ограничения за сигурност в София поради среща на високо равнище. Провежда се Парламентарната асамблея на НАТО в НДК. Фокусът на огромния конгрес е войната в Украйна. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг идва в София в понеделник. България се нуждае от повече интензивност на Алианса в Черноморския район - това беше част от ревюто на служебния министър на защитата Атанас Запрянов пред делегатите на асамблеята.

Три са основните решения, които се чакат от тази асамблея. Пленарното съвещание ще се състои в понеделник, когато се чака и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в София. На форума участват към 400 делегати от 32 страни-членки на НАТО. Решенията, които би трябвало да се вземат, са по тази причина да се окаже решителна поддръжка за войната в Украйна, както и да бъде дадена сигурност за това, че Украйна ще разполага с запас, с цел да продължи тази война. Трябва да бъде признат и общ документ, с който Алиансът ще отиде на срещата на върха във Вашингтон през юли.

Военният министър и началникът на защитата обявиха пред делегатите, че България се нуждае от помощ по бреговата защита.

Атанас Запрянов - длъжностен министър на защитата: " Алиансът не взе участие с кораби, само че това не значи, че не може да се употребяват други форми. Ние се нуждаем от брегова система за противокорабна отбрана. Ако има страна, която би желала да разположи такава система, това би усилило нашата защита в Черно море. "

Адмирал Емил Евтимов, шеф на защитата: " Руските кораби не са навлизали в нашите териториални води. Миналата година юли месец, в обширни елементи на нашата икономическа зона бяха оповестени зони, рискови за мореплаване. Ние бяхме първата страна, която реагира и тази процедура продължи до началото на тази година. Тази година няма оповестени такива зони, само че в следствие трафика се реалокира по-близо до териториалните води до Румъния, България и Турция. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР