Канадската телевизия Ctv освободи една от водещите си журналистки Лиза

...
Канадската телевизия Ctv освободи една от водещите си журналистки Лиза
Коментари Харесай

Уволниха известна тв водеща заради побелели коси

Канадската телевизия Ctv освободи една от водещите си журналистки Лиза ЛаФлам 2 години преди да се пенсионира, тъй като се е появила на екрана с посивели коси. Зад решението на управлението пострадалата и част от обществото подозират сексизъм и дискриминация, обвързвана с възрастта ѝ.

58-годишната ЛаФлам е една от най-популярните тв водещи в страната и бе отличена тази година с Canadian Screen Award за най-хубав народен водещ, напомня Guardian. Във видео в обществената мрежа Туитър тя разкри, че в края на юни е била осведомена от компанията майка Bell Media, че договорът ѝ ще бъде преустановен 2 години по-рано от плануваното след 35 години работа.

Why Lisa LaFlamme was fired.
— CANADALAND (@CANADALAND)

„ Бях сюрпризирана и към момента съм шокирана и натъжена от това решение “, написа журналистката, като прибавя, че е била помолена да резервира новината в загадка за известно време. „ На 58 години мислех, че към момента имам доста време да описвам нови истории, които имат отражение върху нашето ежедневие. Ако от една страна бях унищожена, че напущам Ctv News по метод, който не е плод на мой персонален избор, въпреки това желая да знаете, че да ви осведомявам беше най-голямата чест в моя живот и ви благодаря, че постоянно сте били с мен “, обръща се към феновете телевизионерката, отразявала най-значимите събития на нашето съвремие – избори, войни, естествени катаклизми.

Висшето управление на телевизионния оператор твърди, че това е единствено „ бизнес решение “ и промяна на посоката, наложена от „ промени в навиците на потребителите “. Те към този момент оповестиха заместника на ЛаФлам: 39-годишният сътрудник по вътрешна политика Омар Сакедина, мохамеданин от индийско семейство, емигрирало от Уганда. Полемиките към преждевременното пенсиониране на побелялата Лиза ЛаФлам обаче не престават: телевизионни фенове, сътрудници от медиите и изтъкнати хора на изкуството като певицата Ан Мъри обществено осъдиха решението и упорстват за уволнения в мениджърския екип, виновен за него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР