Канадската полиция още издирва двама мъже, заподозрени в убийството на

...
Канадската полиция още издирва двама мъже, заподозрени в убийството на
Коментари Харесай

Издирват двама мъже за кланетата в Канада

Канадската полиция още търси двама мъже, обвинени в убийството на 10 души при поредност от офанзиви с хладно оръжие в общественост на коренното население и град наоколо, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Мащабната интервенция по търсене на причинителите на една от най-смъртоносните офанзиви в историята на страната навлезе в третия си ден, отбелязва организацията.

Властите към този момент не са обявили претекст за офанзивите, при които бяха ранени 18 души.

Полицията счита, че обвинените са били видяни за последно към обяд през вчерашния ден в столицата на провинция Саскачеван Риджайна на към 335 километра южно от мястото на офанзивите. Издадени са заповеди за арест на 31-годишния Деймиън Сандерсън и 30-годишния Майлс Сандерсън, упрекнати в ликвидиране и опит за ликвидиране.

Атаката е едно от най-смъртоносните всеобщи убийства в Канада, където сходни закононарушения се случват по-рядко, в сравнение с в Съединени американски щати, отбелязва АП. Най-смъртоносната пукотевица с оръжие в канадската история се случи през 2020 година, когато мъж, облечен като служител на реда, простреля хора в домовете им и подпали пожари, причинявайки гибелта на 22 души. През 2019 година водач на ван аргументи гибелта на 10 пешеходци в Торонто.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо изрази страдание, че сходни смъртоносни офанзиви са станали прекомерно постоянно срещани. Този вид принуждение няма място в нашата страна, съобщи Трюдо, представен от Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР