По-рано днес стана ясно, че по случая работи Военно-окръжна прокуратура-Сливен.

...
По-рано днес стана ясно, че по случая работи Военно-окръжна прокуратура-Сливен.
Коментари Харесай

Загиналият при катастрофата с Кирил Петков е професионален шофьор

По-рано през днешния ден стана ясно, че по случая работи Военно-окръжна прокуратура-Сливен. На местопроизшествието е осъществен оглед от боен следовател в наличието на боен прокурор и с присъединяване на автоексперти. Огледът е завършил в 22:55 часа вечерта. Иззети са двата автомобила, взели участие в произшествието - джип " Фолксваген ", модел " Туарег ", и лек автомобил " Ауди ", модел А4, както и материални доказателства от голяма важност за изясняване на фактическата конюнктура.

Със съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи боен прокурор е призовал пътувалите в автомобила на НСО четири лица - двама цивилни и двама чиновници на службата за защита. Те са разпитани в късните часове нощес, след което са освободени.

С разпореждане на наблюдаващия досъдебното произвеждане прокурор е назначена съдебно-медицинска експертиза за определяне на непосредствената причина за гибелта на лидера на лекия автомобил " Ауди ", както и експертиза за определяне на уврежданията на потърпевшата в злополуката жена.

Изискана е документите от осъществените медицински прегледи на лидера на джипа на НСО - старши сержант с букви А.М.

Изпратени са писма до полицията и общината в Аксаково с искане да се издирят, изземат и дават записи от намиращите се в региона на случая охранителни камери.

Изпратено е писмо до Специализирано звено " Областно пътно управление-Варна " при Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) към Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) с оглед определяне на придвижването на двата автомобила, взели участие в пътнотранспортно произшествие, за времето от 00:00 часа на 16.05.2024 година досега на настъпване на конфликта. Изискани са и други информации, свързани с изискванията на пътя, и с подадените сигнали на тел.112.

Предстоят още разпити предвид на цялостното и всестранно изясняване на събитията, в това число назначение на сложна автотехническа експертиза за определяне на скоростта на колите и механизма на причиняване на злополуката.

Според служебния вътрешен министър Калин Стоянов несъмнено е открито, че автомобилът с марка " Ауди " действително е лишил преимуществото на НСО.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР