Какво означава климатично неутрален и как всеки може да допринесе

...
Какво означава климатично неутрален и как всеки може да допринесе
Коментари Харесай

Борбата с климатичните промени е в ръцете на всеки с новата торба за пазаруване на Kaufland


Какво значи климатично безпристрастен и по какъв начин всеки може да способства за запазване на климата? Отговорът дава Kaufland България в огромна информационна акция, която започва през днешния ден. Фокус в нея е новата торба за извършване на покупки на компанията, която е климатично неутрална, тъй като генерираните при нейното произвеждане CO 2 излъчвания са обезщетени посредством сертифицирани планове за запазване на климата.

Освен климатично неутрална, торбата е за многократна приложимост. Тя е издръжлива, може да бъде рециклирана, а 80% от материала за направата й, е рециклирано фолио от хипермаркетите на веригата. С избора й всеки клиент може елементарно да способства за понижаване на пластмасата и да направи нещо положително за климата. „ С включването на в асортимента Kaufland дава на клиентите опция да способстват за околната среда, до момента в който пазарят. Вярваме, че дребните дейности водят към огромни промени, а изборът да бъде употребена ежедневно нашата климатично неутрална торба, е образец за такова деяние. Именно това обръщение желаеме да отправим посредством огромната информационна, която започваме през днешния ден. “, разяснява Гергана Димитрова, управител “Корпоративни комуникации” в Kaufland България.

С цел да обезпечи на клиентите повече благоприятни условия за отговорно ползване, компанията непрестанно уголемява гамата от щадящи околната среда артикули. Kaufland включва в асортимента си районни и сезонни продукти, биопродукти, артикули в устойчиви опаковки и веган храни, които се одобряват като опция да се понижи високата консумация на месни и млечни артикули, чието произвеждане способства за изменението на климата. Kaufland има личен подбор от вегетариански и веган артикули под марката, които също като торбата за многократна приложимост са климатично неутрални. С предлагането на климатично неутралните артикули Kaufland прави и поредна стъпка за осъществяване на задачите от своята.

Кога един артикул е климатично безпристрастен?

При производството и превоза на всеки артикул се генерират CO 2 излъчвания. При климатично неутралните артикули тези излъчвания са обезщетени посредством сертифицирани планове за запазване на климата. Такива могат да бъдат залесявания или подмяна на технологии, които въздействат отрицателно на климата, с щадящи го други възможности. Най-общо: излъчванията се пресмятат, понижават (където това е възможно) и компенсират. В Kaufland процесът е в четири стъпки:
  1. Избягване и понижаване: където е допустимо, заобикаляме и понижаваме излъчванията на CO 2 . Например, посредством икономисване на пластмаса и потребление на рециклиран материал;
  2. Изчисляване на CO 2 излъчванията: записваме излъчванията, които пораждат при производството на нашите продукти (суровини, опаковки, транспорт), и изчисляваме така наречен въглероден отпечатък на продукта;
  3. Компенсиране на CO 2 излъчванията посредством сертифицирани планове за запазване на климата: компенсираме всички излъчвания, чието отбягване е невероятно, като поддържаме планове за запазване на климата;
  4. Етикет „ климатично безпристрастен “: за облекчение на клиентите маркираме нашите неутрални във връзка с климата артикули с етикет „ климатично безпристрастен “. Такива са някои артикули от наши лични марки. Като торбата ни за многократна приложимост и серията K - take - it - veggie . С избора на артикул с подобен етикет всеки клиент способства за запазване на климата.

Повече за тактиката на Kaufland България за климата вижте .



За Kaufland България:

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от близо 1,7 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 чиновници. През 2022 година компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с вложения от над 1,6 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР