Както и да завърши тази война, тя показа, че съществува

...
Както и да завърши тази война, тя показа, че съществува
Коментари Харесай

Войната показа, че има украинска нация, а неин баща е Владимир Путин -

Както и да приключи тази война, тя сподели, че съществува украинска нация, друга от съветската. И в някакъв смисъл татко на тази нация, значително, е Владимир Путин, съобщи пред bTV политологът Иван Кръстев.

Само преди 10 години 70% от украинците имаха положително отношение към Русия и съветския президент. Днес 82% от украинците не просто имат отрицателно отношение, стигнало е до прекаленост тоталното неприемане на Русия и всичко съветско - това е част от тази украинска еднаквост, изясни Кръстев.

Империите се раждат нормално на бойното поле, само че умират в книжарниците. В украинските книжарници допреди 10 години множеството от книгите бяха на съветски. Едва ли е мъчно да си представим, че след 5 години най-вероятно няма да има никаква литература на съветски език, сподели политологът.

Мнозина се опасяват, че в случай че украинските войски стартират освобождение особено на Крим, не толкоз на Донбас, рискът от нуклеарна война става голям, означи той.

Само да си представим степента на разрушенията - в територии, в които в Донбас са живяли 3 милиона души, сега живеят под 300 хиляди души. Зад всички тези военни дейности - този град е високомерен, оня град е високомерен, това, което мен ме ужасява, че ще се появи една част на територията на Европа, в която няма хора, няма стопанска система, няма нищо. Има единствено разрушенията от войната, заяви Иван Кръстев.

Ние би трябвало да сме подготвени, че този спор ще продължи дълго и може мощно да припомня за корейския спор от 1950 година, в който внезапно се появява една фронтова линия, която стартира да наподобява на граница, само че не е граница сред страни, а замръзнала военна граница. Икономическата война ще продължи дълго, предвижда той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР