Как най-бързо се става гражданин на ЕС? Фирмите, които помагат

...
Как най-бързо се става гражданин на ЕС? Фирмите, които помагат
Коментари Харесай

Да си купиш европейско гражданство чрез имот

Как най-бързо се става жител на Европейски Съюз? Фирмите, които оказват помощ на богатите руснаци да получат непознато поданство, знаят отговора: бързо става в Кипър и Малта, само че е много скъпо. Бързо става също и в карибските страни, където е доста по-евтино. С паспортите от тези страни да се влиза в Шенгенското пространство без виза е по-лесно.

Както споделят пред Дъждовни води компаниите, предоставящи посреднически услуги, през последните месеци търсенето е повишено три-четири пъти. Интересът към Кипър и Малта пораства устойчиво, само че придобиването на поданство в Европейски Съюз става все по-трудно: стратегиите нарастват, инспекциите стават по-сложни, а рисковете за тези, които не са попълнили въпросника правилно, стават от ден на ден.
Кипър желае по два милиона евро
Интересът към Кипър е повишен около спадналите цени на недвижимите парцели на острова, споделят от компания, която предлага виртуален оглед на бъдещата благосъстоятелност за вложителите, които са подготвени да купуват. Мнозина обаче били недоверчиви и чакали да паднат рестриктивните мерки, с цел да посетят острова персонално.

Кипърски паспорт както и преди може да се получи против инвестиция от два милиона евро, без да се постанова да се живее в страната. Но държавните такси в това време са увеличени от 150 000 на 200 000 $. Увеличена е броя на работните места, които би трябвало да бъдат основани – от пет на девет.

На евентуалния вложител би трябвало да се направи подробна инспекция – за произхода на капитала, за съдимост и за това, че не е обект на наказания от страна на Европейски Съюз. Освен това съществува условието да не е бил на държавна служба в последната година. Както излиза наяве от следствие на телевизия „ Ал Джазира “ обаче, кипърско поданство са получили и редица лица, заемали високи постове в съветската администрация.
Новите правила на Малта
Има и растеж в търсенето на малтийско поданство, само че не по този начин висок: хората бързали да подадат поръчки по остарялата стратегия, по която квотата от 180 души към този момент е изчерпана. От септември управляващите в Малта пускат нова стратегия с по-строги условия: сумата, която би трябвало да се внесе във Фонда за развиване на Малта се усилва, а размерът на инвестицията в парцел, която би трябвало да се направи, се удвоява – от 350 на 700 000 евро. Въвежда се и условието за непрекъснато престояване на острова, което вероятно ще откаже мнозина от желанието да получат локално поданство, допускат от посредническите компании. Там считат също, че правоохранителните органи на острова не разполагат с задоволително запаси да управляват това непрекъснато престояване.

Но Малта е по-малко известна измежду руснаците спрямо Кипър. През 2018 година да вземем за пример малтийски паспорти са получили единствено 50 съветски жители.
Карибският паспорт – гаранция за сигурност
От карибските страни с най-голяма известност се употребяват Сейнт Китс и Невис, Антигуа и Барбуда, както и Сейнт Лусия. Те разрешават безвизово влизане в над 100 страни, в това число и във Англия. Карибски паспорт може да се получи против вложения в стопанската система в размер на 100 000 -150 000 $ според от страната, документите се оформят отдалечено. Както показва специалистът по капиталова миграция Игор Немцов, паспортите са и един тип гаранция за сигурност. „ В Русия и страните от Оперативно-наблюдателно дело няма и помен от икономическа или политическа непоклатимост, а всеки бизнесмен, дори тези от приблизително равнище, желаят да имат сигурност в утрешния ден. “
Чуждият паспорт – като аварийно летище
От 2003 година насам Кипър е припечелил посредством „ златните “ паспорти над 6,5 милиарда евро, Малта от 2014 до 2018 – към 850 милиона. Европейската комисия неведнъж е отправяла рецензии към схемите за приемане на поданство против вложения, базирайки се на рисковете в областта на сигурността, прането на пари, избягването на налозите и корупцията. Комисията продължава да ревизира до каква степен сходни капиталови стратегии дават отговор на нормите на Европейски Съюз.

Търсенето на паспорти пораства с всяка последваща година, споделя Иля Шуманов, заместник-директор на „ Трансперънси Интернешънъл “ в Русия. И дава следното пояснение за внезапния растеж в интереса в последно време: „ Някои си приготвят аварийно летище, ако се появят политически разтърсвания, други – площадка за евакуация на своето семейство ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР