От прокуратурата проверяват как мощният джип, чиято стойност се оценява

...
От прокуратурата проверяват как мощният джип, чиято стойност се оценява
Коментари Харесай

Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив

От прокуратурата ревизират по какъв начин мощният джип, чиято стойност се прави оценка на над 100 000 лв., се е озовал в ръцете на неопитния юноша, който имал удостоверение за ръководство на МПС едвам от 3 години

Джипът ковчег Range Rover Sport, с който 21-годишният Кристиан Екмекчиян почина и погуби живота на 20-годишната си другарка Теодора Николова към 3,30 ч. в понеделник, е бил нает от гражданин на град Левски, роден през 1989 година, написа „ Телеграф “.

Возилото се води благосъстоятелност на софийска компания.От прокуратурата ревизират по какъв начин мощният джип, чиято стойност се прави оценка на над 100 000 лв., се е озовал в ръцете на неопитния юноша, който имал удостоверение за ръководство на МПС едвам от 3 години.

При злополуката тежко пострадаха още двама младежи – 22-годишните Николета и Иван, за чийто живот лекарите в пловдивската МБАЛ „ Свети Георги “ не престават да се борят. Според осведомени повода Кристиян да бъде виждан постоянно със скъпи коли е, че съдействал на всякакви автотърговци при регистрацията им. Майка му Петя Екмекчиян работи в отдел „ Регистрации “ на Пътна полиция.

В момента проверяващите ревизират доколко тя е съдействала на сина си.

От двата профила на Кристиян във Facebook е видно, че младежът обича да театралничи зад кормилото на разнообразни скъпи коли, има и клипчета. На едно от тях показва шофьорските си умения по основната улица в курорта Слънчев бряг, на друго пък настава газта по автомагистрала покрай Варна.

Кристиан се води съучастник с татко си Антон Екмекчиян във компанията „ Аква де Лукс “. Двамата стопанисват търговски обект в Обзор и младежът постоянно през лятото е обитавал край морето, излиза наяве още от профилите му в обществените мрежи.

Въпреки че в Пловдив няма камери по улиците, както е в София и Варна да вземем за пример, въпреки всичко две записващи устройства са хванали последните метри на джипа. Те са от здания на кръстовището на бул. „ Руски “ и ул. „ Гладстон “, както и на това с бул. „ Шести септември “.

От записите се вижда, че автомобилът се движи с извънредно висока скорост. Самият удар в дърветата обаче не е документиран от камери.

Очевидци свидетелстват, че младежите часове по-рано са били в региона на жп гарата. Там са видени да дърпат балони с божествен газ.

Джипът бил спрял със свалени стъкла и от него дънела гръцка чалга. Младежите играели на карти и дърпали флакони с божествен газ край него. По-късно завалял дъжд и тогава Кристиан и компанията му тръгнали с колата. Трябвало е да ги прибере по домовете им, само че по този начин и не стигнали.

Младежът настъпил съдбовно газта и не съумял да овладее ръководството на мощния джип. Той се е врязал с висока скорост в дървета. Отсича две от тях, а предницата му се стопира в трето. Задницата е разполовена и се завърта към другата страна на булеварда.

Автомобилът е пътувал от Централна гара в посока бул. „ Шести септември “.

Макар и с едвам 3 години стаж зад кормилото, Кристиан има фрапиращ брой нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. От януари 2021 година до съдбовния за него 13 май 2024 година той има регистрирани 16 нарушавания, за които са му формирани 5 акта и 11 фиша. 

Кръвната проба за алкохол на 21-годишния Кристиан е негативна. Това сочат резултатите от назначената по досъдебното произвеждане химическа експертиза.

В развой на правене е друго проучване, което би трябвало да даде отговор дали в кръвта на водача има следи от приложимост на наркотични субстанции, както и автотехническа експертиза - за определяне на аргументите за произшествието и скоростта на придвижване на автомобила, оповестиха от Окръжната прокуратура.

По първични данни скоростта е била към 180 км/ч.

Теодора Николова беше заровена в сряда в гробищата на " Рогошко шосе " в Пловдив, а опелото на Кристиан бе от 11 часа в Централния погребален парк в града под тепетата в четвъртък. И двамата младежи бяха изпратени в последния им път само от най-близките им. Те са от скромни фамилии.

Кристиан единствено е театралничил със скъпите коли, само че действително не е разполагал с пари за тях. Известно време е работил в Англия, където е спестявал пари и мечтаел да си купи лична първокласна лимузина.

Другите двама младежи, които пострадаха в жестоката злополука в понеделник, са прескочили трапа и упованията на лекарите са, че ще оживеят. Все отново медиците не желаят да дават прогнози към момента публично за тях и предлагат да се изчака до края на седмицата. 22-годишната Николета Узунова се усъвършенства и животът й е вън от заплаха.

Състоянието на връстника й Иван Петров е малко по-лошо, само че и той бързо се усъвършенства. Момичето е оперирано в сряда, черният й дроб е шит.

Не е по никакъв начин положително положението обаче на 56-годишния пожарникар Димитър Галчев, който бе измежду първите отзовали се да вадят телата на младежите от джипа. Върху главата му падна дърво и в този момент мъжът е в реанимацията на Втора клиника по хирургия в УМБАЛ „ Св. Георги ”.

Лекарите не желаят да се ангажират с прогноза за него.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР