Кабинетът компенсира само ЕРП-тата за огромните сметки, докато общини, бизнеси

...
Кабинетът компенсира само ЕРП-тата за огромните сметки, докато общини, бизнеси
Коментари Харесай

„Блиц“: Контрабандата процъфтява заради безумните цени на тока!

Кабинетът компенсира единствено ЕРП-тата за големите сметки, до момента в който общини, бизнеси и лечебни заведения банкрутират
Ивайло КРАЧУНОВ, „ Блиц “

България напълно умерено може да поддържа ниска цена на електрическата енергия, тъй като има две държавни електроцентрали. Това са АЕЦ Козлодуй с мощ 2000 MW и Топлоелектрическа централа „ Марица изток “ 2 с мощ 1600 MW.

Мощностите на Водноелектрическа централа на НЕК са задоволителни за поддържане на енергийния баланс в страната с търпими цени за българските жители и предприятия. Необходимо е решение и заповед на министъра на енергетиката, за прекъсване на износа на електрическа енергия и цялото налично количество умерено може да се пренасочи за контролирания пазар и останалите консуматори в страната, обясниха пред БЛИЦ специалисти в енергетиката, като прецизираха, че съществува такава процедура.

За да се случи това е нужна воля и решителни дейности от страна на новоизбраното съдружно държавно управление. Такава, обаче няма, а аргументите навяват подозрения за подмолни ползи и обслужване на корупционни дейности.

Тезата за задължения към Европейския съюз и енергийната борса е несъстоятелна, тъй като санкцията е оскъдна на фона на инфлацията и декапитализирането, което се случва в страната.

Правителството не подхваща стъпки във връзка с намаляването на цената на електрическата енергия, тъй като високата й цена се полза с по-високи ставки Данък добавена стойност и данък. Те компенсират неналичията от ширещата се контрабанда, която ощетява бюджета със стотици милиони. Това води до прилепяне на битовите консуматори и българския бизнес, за сметка на контрабандистите и корумпираните държавни чиновници, безапелационни са енергийни специалисти пред медията ни.

Данните демонстрират, че през предходната 2021 година при целия напредък на вноса като количества приходите от данък в номинално изражение порастват единствено с 4%, което е незабележим индикатор.

Приходите от Данък добавена стойност имаха резистентен висок напредък през 2021, само че за жалост единствено до лятото. След горещите месеци се получи голямо закъснение, което е нелогично на фона на развихрилата се инфлация, която цялостни джобовете на избрани управителни фигури в кабинета.

От неуместната обстановка се облагодетелстваха ЕРП-тата, включително и на Иво Прокопиев, които страна компенсира на 100% за повишаването на тока, до момента в който дребния и междинен бизнес дружно с общините и лечебните заведения са принудени да заплащат кожодерски сметки за ток.

Тепърва на бял свят ще излизат кои фигури в държавното управление имат интерес от контрабандата и какви олигархични ползи обслужват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР