Кабинетът Денков/Габриел прие на заседанието си днес изменение на Решение

...
Кабинетът Денков/Габриел прие на заседанието си днес изменение на Решение
Коментари Харесай

Информационно обслужване поема централизираната система за регистри

Кабинетът Денков/Габриел одобри на съвещанието си през днешния ден изменение на Решение на Министерския съвет (МС) № 727 от 5 декември 2019 година, което дефинира осведомителните системи на кои административните органи да бъдат поддържани от " Информационно обслужване " АД. С измененията се уголемяват дейностите по систематична интеграция, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

На " Информационно обслужване " се разпорежда построяването и поддържането на Информационна система за централизирано създаване и поддържане на регистри. Чрез нея министърът на електронното ръководство дава опция за основаване и водене на регистри в електронен тип, които да дават отговор на условията на Закона за електронно ръководство. Целта е посредством системата да бъдат цифровизирани голям брой регистри в къси периоди.

Административните органи, лицата с обществени функционалности и предоставящите публични услуги организации употребяват системата гратис и безкрайно за всички регистри, за които не разполагат със обособена, профилирана осведомителна система.

Приетата през днешния ден смяна се постанова, откакто при започване на 2023 година настоящата процедура за създаване на системата е прекъсната и е предмет на правосъдно обжалване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР