Тази сутрин Белгород се оказа под обстрел от украинските въоръжени

...
Тази сутрин Белгород се оказа под обстрел от украинските въоръжени
Коментари Харесай

Нов удар по Белгород

" Тази заран Белгород се оказа под обстрел от украинските въоръжени сили - още един удар по жилищен регион ", написа в " Телеграм " кметът на града Валентин Демидов, публикувайки фотоси.

По думите му стара жена е настанена в болница с охлузна рана. Рано сутринта губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков заяви, че потърпевшата е с гръбначна контузия с увреждане на гръбначния мозък . Думите са представени от Руската работа на Би Би Си.

" В 21 жилището в девет жилищни блока са счупени прозорци, три частни жилищни здания са с развален покрив, има вреди в учебно заведение - изпочупени са прозорци и е развалена фасадата. Към момента има данни за шест развалени автомобила ", добави Демидов. Губернаторът написа за същите вреди.

По думите на Гладков над Белгород и Белгородска област са били свалени няколко въздушни цели.

Министерството на защитата на Русия заяви в отчета си, че през нощта над Белгородска област са били унищожени 25 снаряда от реактивната система за залпов огън РМ-70 " Вампир " . Би Би Си не може без значение да ревизира тези твърдения; Украйна не е коментирала последната офанзива против Белгород.

В неделя детонация в Белгород докара до, убивайки 15 души. Министерството на защитата уточни като причина за детонацията украинска ракета " Точка-У ".
 Русия свалила ракети, бомби и дрон над Белгород
Русия свалила ракети, бомби и дрон над Белгород

След като в неделя украински удар срина жилищен блок
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР