Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди младши

...
Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди младши
Коментари Харесай

Робърт Кенеди мл. съди Meta заради цензура

Независимият претендент за президент на Съединени американски щати Робърт Ф. Кенеди младши заведе дело против компанията майка на Фейсбук Meta. Той упреква софтуерният колос в интервенция в изборите, откакто негова политическа реклама бе блокирана. Това съобщи организация Ройтерс.

Делото е заведено във федералния съд в Сан Франциско от Кенеди и American Values ​​2024 super PAC, които са платили за рекламата, 30-минутен видеоклип за живота на Кенеди. Кандидатът за президент твърди, че Meta е цензурирал видеоклипа, като го е премахнала. Освен това потребителите в платформите на Meta са били лишени от опцията да гледат и споделят видеото.

Видеото, наречено " Кой е Боби Кенеди " и разказано от артиста Уди Харелсън, е 30-минутно гмуркане в живота на Кенеди, фамозното семейство и " ненормалното " усещане на медиите за него.

То акцентира предишното на Кенеди като юрист по околна среда и страха му от бързата ваксина против ковид, дружно със скептицизма по отношение на успеваемостта на блокировките от ерата на пандемията.

От Meta показват, че видеото е било блокирано по простъпка. Достъпът до него е бил обновен след изясняването на обстановката.

Meta има платформите Фейсбук, Instagram, Threads и WhatsApp.

Кенеди, който ще се бори против Доналд Тръмп и Джо Байдън на изборите на 5 ноември, може да събере близо 8% от гласовете, сочи изследване на Ройтерс.
 Фамилията Кенеди още веднъж поглежда към Белия дом
Фамилията Кенеди още веднъж поглежда към Белия дом

Робърт Ф. Кенеди-младши събра подписи за щата Юта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР