жте мазнини и отслабвайте... Твърди се, че това е кетегоричен

...
жте мазнини и отслабвайте... Твърди се, че това е кетегоричен
Коментари Харесай

Кето диетата - резултатите струват ли си риска

жте мазнини и отслабвайте... Твърди се, че това е кетегоричен способ за бързо събаряне на тегло. Но по какъв начин работи той и какви са резултатите, съпоставен с други диети?


Кето диетата, както се известна през днешния ден, за пръв път е показана през 1924 година като средство против честите епилептични пристъпи, само че през 70-те години добива известност като способ за намаляване, като каквато се употребява и през днешния ден, написа.

Диетологът от Ню Йорк Сара Хамдам разкрива обаче, че не би предложила тази диета на който и да е човек, целящ да отслабне.

"Моите цели са дълготрайна успеваемост и сигурност ", разкри тя.

Кето диетата се състои от минимално количество въглехидрати и висок банкет на мазнини, като концепцията е елементарна – променяте основния източник на сила на вашето тяло от захари на мазнини.

Нашите тела нормално употребяват глюкоза (захар) с цел да създават сила. Когато наличието на захар в кръвта се изчерпи, като да вземем за пример след подготовка или при дълготрайно недояждане, тялото стартира да разгражда насъбраните мазнини като източник на сила.

Както при продължителното недояждане, диетата "кето " слага тялото в положение, което се назовава кетоза – това е, когато процесите на тялото употребяват силата на разградените мазнини.

Името идва от "кетоните ", които съставляват така наречен резервоари с мазнини, на които тялото разчита при липса на захари. Когато намалите фрапантно захарите, вие принуждавате тялото да употребява запасите от гликоген в черния дроб, като след тяхното привършване, тялото минава в положение на кетоза. Това може да отнеме от 2 до 4 дни.

Кето диетата е ефикасен метод за загуба на тегло, надзор на кръвната захар при диабетици и понижаване на високото кръвно налягане и триглицеридите.

Но е неразбираемо дали отслабването се дължи непосредствено на кетозоата или е резултат на това, че хората понижават приема на захари и общия брой калории, или високите равнища на протеин в общоприетата кето диета, който кара хората да се усещат сити.

Когато тялото превключи от захари към мазнини, може да се проявят признаци, сходни на грипа, като да вземем за пример главоболие, отпадналост и гадене. Този така наречен „ кето грип “ нормално е безвреден за множеството хора и признаците изчезват в границите на две седмици. Други странични резултати може да бъдат неприятен мирис, болки в мускулите и запек.

Но Хамдам счита, че кето диетата може да повлияе дълготрайно на здравето, увеличавайки риска от болести на черни дроб, камъни в бъбреците, остеопороза и подагра.

"Кетоните се създават от черния дроб, което може да упражни висок напън върху работата на органа и от своя страна да докара до нарушавне на неговата работа ", споделя диетологът и предизвестява, че високото съществуване на протеин може от време на време да повлияе зле на бъбреците.

Освен това съгласно Хадман, наситените мазнини като мазното месo и маслото са неразривно свързани с повишението на риска от болести на сърцето.

Разгледайте и тази фотогалерия:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР