Известният инвеститор и филантроп Бил Гейтс наскоро сподели дълбоки прозрения

...
Известният инвеститор и филантроп Бил Гейтс наскоро сподели дълбоки прозрения
Коментари Харесай

Прогнозата на Бил Гейтс за AI през 2024 година

Известният вложител и човеколюбец Бил Гейтс неотдавна показа дълбоки прозрения за бъдещето на изкуствения разсъдък (AI) през идната 2024 година

Като съосновател на Microsoft, Гейтс планува AI като движеща мощ за несравними нововъведения, като в същото време признава многостранното му влияние.

В обширна публикация , оповестена на 19 декември в персоналния му блог, Гейтс навлезе в околните вероятности на изкуствения разсъдък, като акцентира неговия трансформиращ капацитет в опазването на здравето, образованието, динамичността на работата и нововъведенията.

Подчертавайки големия потенциал на AI да катализира нововъведенията, Гейтс предвижда експоненциално ускорение на революционните открития. Той особено акцентира ролята му за революционизиране на образованието посредством персонализирано образование, като направи паралел с началните стадии на влияние на интернет.

Освен това Гейтс изрази оптимистична позиция, виждайки AI като евентуален мост за понижаване на разликата в нововъведенията сред богатите и разрастващите се страни. Той предвижда, че в границите на три години африканските страни може да станат очевидци на равнища на внедряване на AI, сходни с тези, които Съединени американски щати ще изпитат след 18-24 месеца.

Фондация “ ” интензивно изследва способи за потребление на нововъведенията в региона на изкуствения разсъдък за възстановяване на качеството на живот в разрастващите се страни, изключително в бранша на опазването на здравето.

Въпреки това Гейтс предизвести да не се гледа прекомерно оптимистично на AI, като акцентира присъщите му ограничавания и евентуални дефекти.

На 20 декември Inc. заяви за забележителна взаимозависимост на генеративния AI от софтуерни колоси като Microsoft, Meta и Гугъл, последният от които беше посочен за изфабрикуване на демонстрационно видео с AI.

В публикацията се акцентира по какъв начин нападателните вложения на огромните софтуерни компании в започващи AI предприятия могат да затвърдят контрола им върху бъдещето на AI, като евентуално задушат здравословната конкуренция. Особено внимание заслужава фактът, че Microsoft стои като финансова мощ зад необятно известната платформа ChatGPT.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР