Известен факт е, че колкото по-малка е една порода кучета,

...
Известен факт е, че колкото по-малка е една порода кучета,
Коментари Харесай

Колко години живеят кучетата Бишон Фризе?

Известен факт е, че колкото по-малка е една порода кучета, то толкоз по-дълго живее. Миниатюрните кучета Бишон Фризе имат шанс в това отношение, защото те живеят доста повече от огромните породи кучета.

На височина не доближават повече от 30 сантиметра, като междинната дълготрайност на живот на Бишон Фризе е към 12-15 години. Ако обаче стопаните се грижат доста добре за тях, тогава те могат да доживеят даже до 19-20 години.

Факторите, които могат да окажат въздействие на продължителността на живот на Бишон Фризе са:

- Правилният рацион на хранене и уравновесеното хранене оказват огромно въздействие. Така да вземем за пример с възрастта броят им на хранения понижава от 5 до 2 дневно, като в менюто им наложително би трябвало да участва рибата, месото, зеленчуците, кашите и млечните артикули. Разбира се, че можете да храните Бишон Фризе и със суха храна, само че тя би трябвало да е доста грамотно определена, с цел да задоволява всички потребности откъм хранителни субстанции на породата;

- Физическата интензивност оказва не по-малко въздействие върху продължителността на живот на кучетата. Въпреки декоративните им размер, те не трябва да лежат по през целия ден на дивана. Тези кучета са доста радостни и жизнерадостни.

Пълни са с сила и сили, които е значимо да изразходват. Именно по тази причина би трябвало да ги изкарвате най-малко по 2 пъти дневно заран и вечер, защото в противоположен случай могат да надебелеят и това да докара до редица здравословни проблеми при кучето, които могат даже да съкратят продължителността му на живот;

 Бишон Фризе

- Не бива да се подценяват и постоянните профилактични прегледи при ветеринар. Следейки непрекъснато здравословното положение на кучето Бишон Фризе, може доста по-лесно да се открият някои болести на ранен стадий, а това усилва удобната прогноза от последващото лекуване.

Бишон Фризе не са мощно предразположени към генетичните болести, както е при някои други породи. Това доста опрощава грижите за тях, само че въпреки всичко не значи, че те не могат да боледуват. Едни от най-често срещаните проблеми при тази порода са:

- Кожни болести, дерматити;

- Камъни в пикочния мехур, бъбреците;

- Алергични реакции;

- Захарен диабет при кучето;

- Епилепсия.

От друга страна организмът им е доста сензитивен и заради този факт е значимо да се отнасяте изключително деликатно към постоянните имунизации. Ако след процедурата кучето ви се усеща зле, има температура, обриви и други странични резултати, тогава е значимо навреме да се обърнете към ветеринар.

Когато са възрастни кучетата Бишон Фризе могат да стартират да страдат от редица болести, изключително в случай че не сте се грижили вярно за тях. Най-често това е утежняване на слуха, зрението, проблеми с пикочо-половата система.

Друг постоянно срещан проблем, който може доста да редуцира живота на Бишон Фризе, е затлъстяването при кучето. То въздейства доста неприятно, защото визира мощно сърдечно-съдовата и костната система. Именно по тази причина е изключително значимо да контролирате тежестта на кучето си непрекъснато.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР