Изслушване на правителството в Народното събрание за Плана за възстановяване

...
Изслушване на правителството в Народното събрание за Плана за възстановяване
Коментари Харесай

ДПС иска отчет на кабинета по Плана за възстановяване

Изслушване на държавното управление в Народното събрание за Плана за възобновяване на България ще е първата самодейност на Движение за права и свободи в новия парламент. Това заяви зам.-председателят на Движението Станислав Анастасов, лидер на листата във Видин, по време на избирателен спор по бТВ. Планът, който имаме сега е слаб, нечестолюбив и цялостен със стави планове, сподели Анастасов. И акцентира: „ Движение за права и свободи има доста ясна стратегия за ускорено икономическо развиване, има доста явен проект по какъв начин да възвърне държавността в България, по какъв начин да възвърне престижа на институциите. ”.

„ Като във всеки избор за парламент ние се състезаваме с хрумвания и то в един сложен интервал на здравни и стопански провокации. Ние от ГЕРБ в никакъв случай не сме твърдели, че имаме монопол върху правила, само че постоянно сме спазвали правила. Никога ГЕРБ не е била партия на популизма, а е била партия на задължения и изпълнени обещания “, сподели транспортният министър Росен Желязков, лидер на листата на ГЕРБ в 24 МИР в София. Опонентът му от Българска социалистическа партия в региона, Георги Свиленски, началник на предизборния щаб на Столетницата, прикани за смяна в ръководството, която да подсигурява държавност, народна власт, правдивост, образована и здрава нация, работеща и съвременна стопанска система. По думите на кандидат-депутата на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов в центъра на напъните на партията е запазването на обичайното семейство и отстояването на националните правила, които ни вършат българи.

Разваляне на концесията на летище София, на концесиите за българските плажове и на всички концесии, „ ограбващи българския народен интерес “, ще желае Българска социалистическа партия, разгласи Свиленски. Гоните непознатите вложители, какви послания насочат, отвърна Желязков.

 „ Една година светът е в невиждана епидемиологична обстановка. Това е рецесия, която няма общ протокол. Затова всяка страна следва личните благоприятни условия, запаси и подходи. Ние за една година успяхме да налучкаме пулса на обстановката – в здравен аспект реакциите са бързи, а в стопански аспект са навременни “, посочи Росен Желязков.

По думите му стопанската система в България действа и създава, а индикативен за това е Брутният вътрешен продукт за 2020 година и приходите в бюджета, които са посочили, че ГЕРБ ръководи рецесията по оптималния метод, не по-лошо от развитите европейски страни.

Ако не бяха европейските пари, растежът щеше да е нула, сподели Станислав Анастасов. И изясни, че ГЕРБ не покачва налозите, само че повдигането на осигуровките изяжда увеличените заплати. Според него икономическите ограничения, изключително обезщетителните, са били доста мудни и най-после се е получило като във вица: „ Докато си науча магарето да не яде, то умря “.

Георги Свиленски разгласи, че за повече от 10 години ръководство ГЕРБ не е съумяла да реформира системата на опазване на здравето в България. По думите му сега ръководещата партия налучква ограниченията и е отговорна за неналичието на лекари, медицински сестри, санитари и места в лечебните заведения и по тази причина заболели да умират на стълбите на лечебни заведения.

 „ Аз преди малко научих, че единствено Българска социалистическа партия са знаели, че има пандемия още преди 10 година Г-н, Свиленски вие бяхте във ВМА, не мисля, че лекуването, което сте получил там е несъответстващо, не мисля, че е обвързвано с това да умирате по стълбите ”, отговори Желязков. И съобщи, че вложенията в здравната система са 2 милиарда лева повече, в сравнение с са били 2017 година На здравната карта няма обитаемо място, в което да няма опция за болнично лекуване, сподели министърът.

„ По отношение на ограниченията мога да кажа, че фактически България съумя да резервира един естествен режим на ограничавания. Има обаче неща, които не са прецизирани. За нас предизвикването е във етапа на отварянето – да се даде опция на хората да си изкарват прехраната, а не да ги подкрепяме “, разяснява Искрен Веселинов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР