Израелският премиер Бенямин Нетаняху реагира бързо на съобщение на Иран,

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху реагира бързо на съобщение на Иран,
Коментари Харесай

Израел плаши Иран с американски удар

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху реагира бързо на известие на Иран, че ще усили своя потенциал за обогатяване на уран в границите на разрешеното от интернационалното съглашение за нуклеарната му стратегия от 2015 година, съобщи ДПА.

"Иранският водач аятолах Хаменей разгласи желанието си да унищожи страната Израел. Той изясни по какъв начин счита да го направи - посредством безкрайно обогатяване на уран, с цел да създаде боеприпас от нуклеарни бомби. Ние не сме сюрпризирани. Няма да позволим на Иран да се снабди с нуклеарни оръжия ", сподели Нетаняху във видеообръщение.

Предвождана от Съединени американски щати коалиция ще нанесе удар против Иран, в случай че той продължи да извършва своята нуклеарна стратегия, сподели израелският министър на разузнаването Израел Кац, откакто Техеран заяви, че стартира още веднъж подготовка за обогатяване на уран, заяви "Дарик ".

"Ако ние узнаем - а ние ще разберем - от техните думи или по различен метод, че те възобновяват нуклеарната си стратегия, това, което ще се случи, е интернационална коалиция отпред със Съединени американски щати, която ще заплаши, а след това и ще нанесе боен удар против Иран ", сподели Кац. Министърът на защитата Авигдор Либерман съобщи на конференция, че известието на Иран е знак за всеобща нервност и суматоха измежду иранското управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР