Израел обяви завършването на оборудвана със сензори подземна стена -

...
Израел обяви завършването на оборудвана със сензори подземна стена -
Коментари Харесай

Израел построи подземна стена по ивицата Газа

Израел разгласи завършването на оборудвана със датчици подземна стена - контрамярка на дейностите на бойците на " Хамас ", които през 2014 година използваха тунели, с цел да изненадат израелските бойци, съобщи Ройтерс.

Проектът бе разгласен обществено през 2016 година Той включва и надземна ограда, морска преграда, радарни системи и пространства за ръководство и надзор.

" Бариерата, която е новаторски и софтуерно напреднал план, лишава " Хамас " от една от опциите ѝ за навлизане. Тя слага датчици и бетон сред терористичната организация и жителите на южната част на Израел ", разяснява израелският министър на защитата Бени Ганц.

Бариерата включва стотици камери и радари и се простира на 65 километра. За построяването ѝ са употребявани 140 000 тона желязо и стомана. Морската преграда пък е оборудвана със средства за разкриване на следене по море и отдалечено ръководена оръжейна система.

Израел и " Хамас " водиха няколко войни, откогато групировката взе контрола над линията Газа през 2007 година За последно спорът ескалира през май.
 Израелските спецслужби задържаха над 50 членове на „ Хамас “
Израелските спецслужби задържаха над 50 членове на „ Хамас “

Те са " взели участие в основаването на инфраструктура за тероризъм "...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР