Изпратихме открито писмо до ресорния министър (б.р. визира се министърът

...
Изпратихме открито писмо до ресорния министър (б.р. визира се министърът
Коментари Харесай

Групата за натиск с опит да спре квази-данък на предишната власт

" Изпратихме намерено писмо до отрасловия министър (б.р. засяга се министърът на превоза, осведомителните технологии и съобщенията) против новия квази-данък " Технически обзор ", който ще усили с до 50% цената на годишния обзор на МПС! ". Това заяви на Facebook страницата си юристът и икономист Петър Славов, който е претендент за депутат от " Демократична България " в 25 МИР София (с преференция 105).

Съавтор на писмото е икономистът Мартин Димитров, който също е претендент за депутат от " Демократична България " - в 24 МИР в София с преференция 104.

" Предишната власт, под благовидния претекст " запазване чистотата на въздуха ", ни е заложила нов квази-данък: " Технически обзор с екологична категория на МПС ". След 13.07, т.е. единствено 2 дни след изборите, за колите към този момент ще би трябвало да се заплаща нов тип стикер с вграден чип при прекосяване на годишния механически обзор. Във въпросния " чип " щяло да се записват данни за равнището на замърсяване с отработени газове от всеки автомобил ", прецизира адв. Славов.

" Въпросът е - за какво е нужно това оскъпяване на авто-прегледите за жители и бизнес и не може ли цялата информация от техническите прегледи вместо да се записва в " чип ", да е налична онлайн в базата данни на Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията от таблетите на патрулите на КАТ при информация по номера на колата?! ", се пита в известието.

" Себестойността на въпросните нови стикери с чипове е към 10-15 лева, т.е сумарно може да се чака повишаване на техническия обзор с 20лв., или всяка година ще плащаме с до 50% повече! ", написа още адв. Петър Славов.

" С Мартин Димитров и Методи Андреев към този момент един път успяхме да спрем друга сходна скица на отиващата си власт - налог " Паспортизация на постройка ". Ще се противопоставим и в този момент и на тази поредна скица! Важно е в идващия парламент да има дейни народни представители, които да предизвикват нужните законодателни промени за трайно решение на тези проблеми! ", добавя той.

ПИСМОТО:
Снимка: Фейсбук/адв. Петър Славов

Снимка: Фейсбук/адв. Петър Славов

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР