”Диалог. ИТН не са свикнали на такъв. Водят политика, все

...
”Диалог. ИТН не са свикнали на такъв. Водят политика, все
Коментари Харесай

Политолог: ИТН не са свикнали на диалог

”Диалог. Има Такъв Народ не са привикнали на подобен. Водят политика, все едно водят шоу. Принципът им е ”няма не желая, няма недей”. Не знам какво биха постигнали, даже и да съумеят да реализират нещо, то ще бъде временно”. Коментарът пред БНР е на Александър Христов, специалист по политическа връзка и предизборни акции.
" Нямат право на повече неточности ", безапелационен е Първан Симеонов, социолог.

" Има Такъв Народ към този момент получиха жълт картон, идващият ще е червен. Ще е необходим разговор с партиите на митинга. Ако се мисли за конституционни промени, ще би трябвало разговорът да се разшири към Българска социалистическа партия, да вземем за пример. В опита си да минат от шоуто към политиката тези абсолютно умни хора работят учебникарски. Най-важното качество в политиката е да си еластичен. Политиката е игра на оцеляване, нищо друго ".

" ГЕРБ загуби по три линии - естествена инерция, разкрития на служебното държавно управление и ограничение на услужливите вотове. В момента обстановката е равнене на силите на няколко политически обединения. На нови избори Демократична България може да изпъкне. На фона на целия безпорядък тя наподобява като едно от дребното рационални места по терена. Слави Трифонов би изгубил поддръжка. ГЕРБ може да разчита на прочут резултат на махалото, само че генералният тренд при тях е надолу. Поддръжниците на Българска социалистическа партия не виждат по кое време ще има думата. Движение за права и свободи си е обичайно мощна големина, само че стартира да не е онази предвидима мощ. При едни нови избори тези партии могат да разчитат на сходна поддръжка. Това значи, че се намираме в нов вид партийна система - последна фрагментация и безпорядък. В такива случаи има две рискове - да се появи неочакван радикал или хората да предпочетат президентска република ".

Христов уточни, че Бойко Борисов дълго време е държал националната обич и " има уменията да продължи това ".

" Към Има Такъв Народ бих се обърнал, че е мъчно да държиш националната обич с кисел взор и черни облекла. Тяхното държание е належащо да бъде преосмислено, с цел да се продължи напред... На хоризонта няма ярка опция ".

Според Първан Симеонов през есента с изключение на здравна рецесия ще имаме политическа и икономическа в едно, " изключително когато към ръководството на страната протягат ръка хора, които ненавиждат политиката ".

" Шансове още има, с цел да не изпада страната ни в турбуленция още наесен ".

Александър Христов акцентира, че при такава настройка всяка от политическите сили е обикновено да отстъпи от някои от правилата си, " съзнавайки, че това може да навреди в кратковременен проект върху въздействието, което имат, с цел да се стигне до общо решение ".

Симеонов счита, че българите са помъдрели и са минали времената, в които желаят да дадат цяла власт в ръцете на един човек.

" Тези, които обрисуваха алените линии, ще би трябвало да употребяват резултата от пресоляването на манджата ".

Двамата анализатори разясниха и ролята на президента Румен Радев. Според Александър Христов дейностите на президента ще бъдат под знака на идните президентски избори. " Решенията, които ще взима, ще подчинява на упоритостите си да завоюва втори мандат ".

Симеонов дефинира президента като " спечелилия от едногодишната сага ": " Радев победи Борисов. Епохата " Борисов " имаше началото на своя край с пробива " Радев ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР