Има такъв народ държи да се наложи, да се превърне

Има такъв народ държи да се наложи, да се превърне ...

Калоян Методиев не изключва нови предсрочни избори


"Има такъв народ" държи да се наложи, да се превърне в център на политиката в България и да срути системата. От началото до края имат деструкция с цел акумулиране на повече гласове за себе си. Това заяви политологът и бивш началник на кабинета на президента Калоян Методиев пред БНТ.

Вследствие на изборните резултат има повече въпроси, отколкото отговори. Вкарва се повече напрежение в политическата система, отколкото успокоение, посочи Методиев.

Според него се води хвърляне на абсурдни предложения, за да може да не се направи правителство, ИТН да влязат в ролята на жертва и да се отиде към трети избори с президентските. Не изключвам варианти за подобни договорки и продължаване живота на служебния кабинет, който се държа като всичко друго, но не и като служебен кабинет. Не ни чакат спокойни времена, уточни Калоян Методиев.

Той смята, че се отваря се все повече ветрилото с конфликти с хора и институции. Цялото това нещо било заложено априори в живота на служебния кабинет и избухнало при всички сектори. Правителството е съставено от военни и когато 40 години основната ти задача е "превземи, завладей, хвани или убий", няма как да е по друг начин, отсече Методиев.

Това служебно правителство генерира скандали, изтъкна той и добави, че ще трябва да се прави доста сериозна ревизия на служебното правителство.

След края на мандата на служебното правителство се търси популисткото начало, отколкото рационалният момент. Нови предсрочни избори могат да променят нещата към по-лошо, каза той. Държавата ще плати цялото това упражнение, защото няма как да се издържи социалната и здравна система при перманентен политически процес, който затъва в скандали, корупция и безвремие, предупреди Методиев.

По отношение процесите в БСП и отново третото им място на предсрочните парламентарни избори, Калоян Методиев заяви, че пътят пред БСП е консолидацията. Той предупреди вътрешната опозиция, че е била употребена и ще бъде употребена за реализация на чужди планове. Корнелия Нинова е единственият човек, който не се огъна и бе истинска опозиция, посочи Медотиев.

Източник: fakti.bg