Това, което представят партиите, не са политически идеологии, а силови

...
Това, което представят партиите, не са политически идеологии, а силови
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Партиите действат силово, не боравят с идеологии

" Това, което показват партиите, не са политически идеологии, а силови жестове, с които удържат своите лични гласоподаватели ". Това сподели проф. Ивайло Дичев в предаването " 120 минути " по bTV.

Според него политическите партии у нас нямат обществена база, не съставляват разнообразни прослойки или съсловия, и заради тази причина се боят да седнат на масата за договаряния с представители на други политически сили, с цел да не се " омърсят ". " Това е племенната конструкция на нашата политическа система, те не желаят да се сместват ", съобщи професорът.

Дичев добави, че съгласно него каквото и да направи " ИТН ", гласоподавателите на партията ще бъдат недоволни, защото тя е основана от нейния водач с концепцията да " разгроми политическата система у нас ". " Избирателите им ги заляха с мръсотия поради Николай Василев, техните лични хора. Мисля, че поради това Слави Трифонов го отдръпна ", изясни той.

Проф. Дичев разкритикува и обидната изразителност като форма на политическа битка в България, с която, по негови думи, си служат някои от водачите на политическите партии. Той добави и че не би трябвало да бъдат подкрепяни партии на омразата, които отхвърлят разговор. Професорът изрази опасенията си, че в случай че за повторно не бъде образувано държавно управление, това ще бъде " пагубно " за политическата обстановка у нас, а сполучлив вид може да бъде запазването на формата на актуалното служебно държавно управление, при което има хора с разнообразни настройки, които обаче не са партийни, с цел да бъде реализиран консенсус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР