”Щом хората допускат да ги възпитава чалгата, сега да си

...
”Щом хората допускат да ги възпитава чалгата, сега да си
Коментари Харесай

Кръпката: Чалгарите влизат в политиката, поне няма да правят бели в музиката

”Щом хората позволяват да ги възпитава чалгата, в този момент да си позволяват да ги ръководи чалгата. Аз съм от различен свят, аз пребивавам в една друга България, която съществува “, разяснява Васко Кръпката.
Той е уверен, че пътят към смяната е безконечен и той е безконечна задача. Именно за това се пее и в песента " Комунизмът си отива “, която звучи настоящо и през днешния ден, въпреки този режим да е зад тила ни.

Едно от емблематичните лица на демократичните промени подлага на критика остро спечелилите на изборите.

Следизборната обстановка се оказа, че дъно няма. Оказа се, че едни хора, които викаха " мутри вън ", излязоха по-големи мутри. На мен постоянно ми е било ясно, само че очевидно хората би трябвало да се опарят. Това сподели още пред БГНЕС рокаджията Васил Георгиев – Васко Кръпката, разяснявайки резултатите от провелите се на 11 юли парламентарни избори.

По време на митингите през лятото на предходната година емблематичната ария на Кръпката и " Подуене блус бенд " " Нека бъде светлина " се трансформира в нещо като " тийм сонг " на гражданското неодобрение.

Според музиканта огромна част от хората са дали своят вот с очакване " някой да им оправи живота, някой да им пусне нещо от небето и тъй като това няма да се случи, те ще бъдат разочаровани ".

" А това, че чалгарите мощно влизат в политиката значи, че към този момент на музикалната сцена няма какви бели да свършат, те свършиха каквото можаха, изкривиха мисленето на много хора със своите послания в най-гледаното време и в този момент отиват в политиката ", разяснява Васко Кръпката.

По думите му, позитивното в тази ситуация може и да пристигна, тъй като " колкото по-нагоре се издигат, от толкоз по-отвисоко ще паднат ".

" Гласувах за неченгета, некомунисти, нечалгари, а най-после излезе, че съм от едно малцинство, което обаче е от висока класа! И аз имам вяра, че целият свят се крепи на едно качествено малцинство ", разяснява още Васко Кръпката.

Той напомни, че на концерта, състоял се на 27 септември 2020 година на Орлов мост, имал същата вяра, която има и в този момент.

" Тогава излязох и споделих, че си бленувам за една България, която да се ръководи от почтени хора, които да не се споделят Бойко Борисов, Румен Радев, Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова. Продължавам да си бленувам за една България, която да не се ръководи от ченгета, комунисти и чалгари, само че очевидно пътят е дълъг и хората би трябвало да се опарят, тъй като демокрацията е това, което си избере народът “, съобщи рокаджията и добави, че е живял по времето на Тодор Живков, Жан Виденов, Луканов и всичките ги е претърпял и даде обещание да преживее и сегашните, цитирайки словата на Левски, който споделя, че времето е в нас.

Както и до момента и този интервал е възпят в новата ария на музикантът - " К’во става бе, хора? “, в която кулминационната точка е " чалга възпитава, чалга ръководи ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР