Излъчването на годно, работещо и стабилно правителство е задължително. Тази

...
Излъчването на годно, работещо и стабилно правителство е задължително. Тази
Коментари Харесай

Карадайъ: С номинацията на Цонев за шеф на НС дадохме шанс двата конфронтационни лагера да отстъпят

Излъчването на годно, работещо и устойчиво държавно управление е наложително. Тази позиция на Движение за права и свободи изрично съобщи от Брюксел ръководителят на Движението Мустафа Карадайъ. Заедно с водача на европейските либерали Илхан Кючюк той бе в сърцето на Европа за присъединяване в срещата на върха на ръководителите на демократични партии в Европа, оповестяват от Движение за права и свободи.

Карадайъ беседва с четирима министър председатели - на Люксембург - Ксавие Бетел, на Нидерландия - Марк Рюте, на Естония - Кая Калас и на Белгия Александер де Кро, а също по този начин с еврокомисари, евродепутати и водачи на партии, членове на АЛДЕ.

В частните диалози всички те питаха какво става в България, тъй като страната ни е граница на Европейски Съюз и НАТО, а в съседство с нас се води война, показа на брифинг в централата на АЛДЕ Мустафа Карадайъ. Той разяснява парламентарната рецесия с невъзможността да бъде определен ръководител на Народното събрание и даде прогнозата си за сформиране на държавно управление.

Движение за права и свободи направи само вероятния ход. С номинацията на Йордан Цонев за ръководител на Народното събрание, ние дадохме късмет и опция двата конфронтационни лагера да правят отстъпка обратно, с цел да отпушим процеса и да стартира работа Народното събрание, до момента в който се образува болшинство, изясни Карадайъ.

Ако се образува болшинство, което да излъчи годно и устойчиво държавно управление, от което има потребност страната през днешния ден, тогава болшинството ще си избере и ръководител на Народно събрание. Ако не може да се образува такова болшинство, то тогава отново ще се върви на избори, сподели Карадайъ.

Затова ние подходихме доста отговорно и дадохме шанса и опцията двата конфронтиращи се блока да намерят излаз от създалата се обстановка, добави той.

Номинираният от Движение за права и свободи за ръководител на Народно събрание Йордан Цонев е умел парламентарист. С максимален опит в Народно събрание. В последните три национални събрания, където също имаше голяма доза борба, ненавист и опълчване, господин Цонев бе индивидът, който търсеше разговор с другите конфронтиращи се лагери. Това е вероятен вид за решение на рецесията, безапелационен бе Карадайъ.

Според него в това Народно заседание може даже да има болшинство за конституционни решения.

" Въпрос на метод е и на разчитане на волята на гласоподавателите. Последните 4 Народното събрание са със сходна структура. Българските жители създават сходна конструкция на Народно събрание, без значение от участниците и кой е първи. Избирателите ни споделиха, че никой еднолично не може да има болшинство и да излъчи държавно управление. Българските жители ни споделиха: ние ви пращаме там със задължението да разговаряте, не да се ненавиждате, не да се разделяте, а да се сливане, с цел да решавате проблемите ни ", акцентира Карадайъ.

Най-хубавото нещо, което видях на срещата на върха е, че за Украйна нямаше различия в цялата ни демократична общественост. Тук няма ненавист, без значение защо става въпрос. За страдание в България омразата, опълчването и разграничителните линии станаха норма, лъжата също, разяснява Мустафа Карадайъ.

В фамилията на либералите, когато се води спор по другите тематики, на напред във времето са хората и решаването на проблемите им. Затова говорихме какво ще създадем за енергийната сигурност и по какъв начин ще подсигуряваме продоволствената и енергийната сигурност, заключи Карадайъ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР