От днес, 25 май, до 27 май в София ще

...
От днес, 25 май, до 27 май в София ще
Коментари Харесай

Форум на НАТО в София: Войната в Украйна е във фокуса на асамблеята

От през днешния ден, 25 май, до 27 май в София ще се организира Парламентарната асамблея на НАТО в НДК.

Фокусът е войната в Украйна. 

България се нуждае от повече интензивност на Алианса в Черноморския район - това беше част от ревюто на служебния министър на защитата Атанас Запрянов пред делегатите на асамблеята.

" Алиансът не взе участие с кораби, само че това не значи, че не може да се употребяват други форми. Ние се нуждаем от брегова система за противокорабна отбрана, в случай че има страна, която би желала да разположи такава система това би усилило нашата защита в Черно море. Желание би ескалирало напрежение, в случай че има кораби ", сподели Атанас Запрянов - длъжностен министър на защитата.

" Руските кораби не са навлизали в нашите териториални води. Трафикът влиза, това докара до такси, застраховани и сътвори причина на несигурност… Миналата година юли месец, в обширни елементи на нашата икономическа зона бяха оповестени зони рискови за мореплаване. Ние бяхме първата страна, която реагира и тази процедура продължи до началото на тази година. Тази година няма оповестени такива зони, само че в в следствие трафика се реалокира до Румъния, България и Турция ", сподели Адмирал Емил Евтимов, шеф на защитата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР