украинските защитници с щурмови действия изтласкват противника от предната линия

...
украинските защитници с щурмови действия изтласкват противника от предната линия
Коментари Харесай

Украйна удържа в Харков, докато руснаците атакуват по другите фронтове

украинските бранители с щурмови дейности изтласкват съперника от предната линия на защитата, като на обособени сектори съумяват. Това рапортува в днешната си сводка Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. Отбранителната интервенция продължава и нашите войски отблъскват настъпателните дейности на съветските окупатори, гласи изказването на ВСО.

И в последното си послание към нацията, което прави всяка вечер, украинският президент Володимир Зеленски заяви за триумфи на въоръжените сили при отбиване на съветското нахлуване на този нов фронт, който Москва откри преди един месец.

Отразени са 10 офанзиви в региона на Липци и Боевете не престават наоколо до село Старица. Ситуацията обаче е под надзор.
 Русия е превзела село Андреевка край Бахмут
Русия е превзела село Андреевка край Бахмут

То се намира южно от село Клешчеевка

Без да локализира, украинските военни рапортуват, че тук-там се дава отпор на съветските набези, а в обособени посоки и резултатни щурмови дейности за възстановяване на устойчивостта на защитата и възобновяване на позициите.

Обстановката в Купянското, Покровското, Краматорското и Харковското направление остава най-трудна. Само за последното денонощие са се състояли 90 бойни стълкновения, показва още Генщабът.

Именно в Купянското направление украинците признават, че врагът има непълен триумф, неуточнявайки къде. Споменава се, че боевете не престават наоколо до Новоегоровка, Петропавловка и Ивановка, където обстановката е напрегната. Говори се и за бойни конфликти в региона на Синековка, Петропавловка, Ивановка, Дружебювока и Невское.

В посока Краматорск са били отблъснати общо 13 опита на съперника да се приближи до Часов Яр. Пореден боен конфликт продължава в региона на Андреевка. Ситуацията е напрегната, само че следена от нашите елементи.

Руската войска има и непълен триумф източно от Евгеновка, Покорвското направление, където се пробва да се вклини в украинската защита край село Очеретино. Украинската войска рапортува, че съумява да удържи позициите си.
 Русия огражда с буферна зона окупираните Донецка и Луганска област
Русия огражда с буферна зона окупираните Донецка и Луганска област

Досега в тях се влизаше свободно от Ростовска област
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР