Изглежда, няма нищо интересно в безкрайната пустиня. Но всъщност сред

...
Изглежда, няма нищо интересно в безкрайната пустиня. Но всъщност сред
Коментари Харесай

Неразгаданите тайни на пустините

Изглежда, няма нищо забавно в безкрайната пустиня. Но в действителност измежду необятните пясъци се крият някои от неразгаданите секрети в света.

Мъртви градове, за които няма нито едно споменаване в историята, монументи, изобразяващи напреднали антични познания, аномални артефакти – всички тези загадки на пустините занапред следва да се разгадаят от човечеството.

Тайната, заобикаляща произхода на тези кръгове, е породила голям брой теории в продължения на десетилетия, само че нито една от тях не е била потвърдена. Учените считат, че тези кръгове се явяват разследване от работата на термитите, от къпане на щраусите и зебрите в пясъка, на израстването на отровни растения и гъби или проникване на газове отдолу под земята.

Кой „ рисува “ кръговете на вещиците?

Повечето сходни кръгове на феи се появяват в пустинята Намиб на 1800-километров сектор до Капската провинция в Южна Африка. Размерите на кръговете на феите се двоумят от 2 до 20 метра, а след 75 години те изчезват. Какво ги кара да изчезват? Също никой не знае.

Нещо изпускало шокиращо количество метан, равно на 10 % от годишните излъчвания на този газ във всички щати на Америка. Подобен феномен траял шест години, а по-късно тайнствено спрял. Изследователите и до през днешния ден се пробват да открият източника на голямото количество метан – газ, който оказва по-голямо въздействие на световното стопляне, в сравнение с въглеродния диоксид.

През 2009 година археологът Робърт Мейсън провеждал разкопки в сирийски манастир, издигнат в четвърти или пети век, когато разкрил необикновени гробници и каменни редици и кръгове. Мейсън разкрил и сходни на стени формирания, които нарекъл „ пустинни змии “, и скални клопки, в които евентуално са улавяли газели и други животни.

Парченца каменни оръдия, открити в непосредствена непосредственост до тези структури, разрешили на Мейсън да дефинира възрастта на находките – сред 6000 и 10 000 години. Първите пирамиди и Великата пирамида в Гиза, както се счита, са издигнати преди към 4500 години. Кой е построил този град и къде е липсващ?

Поради войните и периодическите спорове в района е невероятно да се проверява по-подробно тази пустинна мистерия.

Възрастта на 149-те каменни артефакта е към 3,3 милиона години, а в същото време не са известни човешки предшественици. Учените не знаят кой е направил тези първобитни принадлежности, само че настояват, че те нямат отношение към хората.

След тестванията на атомната бомба в Ню Мексико през 1945 година пясъкът се разтопил в доста тъничък пласт стъкло, за разлика от огромните блокове в Египет. Каквото и да е било това, то би трябвало да е развило температура, по-висока от тази на нуклеарен гърмеж. А в Югоизточна Азия е открит 800 000-годишен стъклен блок с повърхност съвсем 800 квадратни километра.

Това навежда на мисълта, че там се е случило нещо още по-опасно, в сравнение с в Египет.

Listverse

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР