Изглежда, че руснаците предпочитат китайските автомобили пред най-популярното местно произведено

...
Изглежда, че руснаците предпочитат китайските автомобили пред най-популярното местно произведено
Коментари Харесай

Продажбите на руската Lada отстъпиха пред китайските автомобили

Изглежда, че руснаците избират китайските коли пред най-популярното локално създадено транспортно средство – Lada. През първото тримесечие на годината китайските коли изпреварват по продажби съветското возило, предава Reuters. Това е доказателство за възходящото наличие на Пекин в съветската стопанска система, до момента в който западните производители на коли се насочват към излизане.

Изселването на западните автомобилни производители стеснява опциите за съветските консуматори, които би трябвало да свикнат с по-високите цени и китайските марки, като Haval, Chery и Geely.

През януари-март новите продажби на пътнически и лекотоварни коли в Русия са намалели с 44.7% до 153 477 бройки, съгласно данни, оповестени в четвъртък от Асоциацията на европейския бизнес (AEB). Продажбите през март са с 10.6% по-ниски на годишна база с 48 414 автомобила.

Въз основа на калкулации на Reuters 64 483 от колите, закупени през първото тримесечие, са китайски, а 64 240 са създадените от най-големия съветски производител на коли „ Автоваз “ - Lada. Пазарният дял както на китайските марки, по този начин и на Lada надвишава надлежно 40%.

Руската автомобилна промишленост бе мощно подвластна от вложения, съоръжение и елементи от чужбина и бе мощно наранена от последствията от западните наказания и изселването на производителите на коли в отговор на изпращането на войски от Москва в Украйна през февруари 2022 година

Продажбите на нови коли се сринаха с 59% през 2022 година Оттогава съветската страна е заграбила активи от компании като Renault, Nissan и Toyota, постоянно против номинална сума.

Производството на нови коли в Русия спадна до най-ниското равнище от разпадането на Съветския съюз и цените на новите коли се покачиха фрапантно, намалявайки търсенето във време, когато съветските консуматори остават внимателни във връзка с огромните разноски.

Сега Русия търси вложения и партньорства от това, което назовава „ другарски “ страни - тези, които не са наложили наказания - и се пробва да възобнови производството в фабрики, притежавани преди този момент от западни автомобилни производители.

По-рано AEB предвижда, че продажбите ще набъбнат с 12% през 2023 година до към 770 000 автомобила, което е много под броя, продадена през 2021 година - над 1.6 милиона.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР