Диего Шварцман обяви, че ще се откаже в началото на

...
Диего Шварцман обяви, че ще се откаже в началото на
Коментари Харесай

Малчото имаше гигантски живот: Бивш номер 8 слага край на своята тенис кариера

Диего Шварцман разгласи, че ще се откаже при започване на идващия сезон. Някогашният член на топ 10 до нетодавна се намираше в серия от 8 поредни провали и все още заема 142-ото място в международната класация. По този метод 31-годишният тенисист напусна топ 100 за пръв път от 2014-та година и по никакъв метод не дава индикации, че може да се завърне измежду най-хубавите, което очевидно го е е предиздвикало да премисли проектите си за бъдещето.

Шварцман ще остане запомнен измежду почитателите на играта с невероятната си самоотверженост и борбеност, които компенсираха неговия растеж от едвам 170 сантиметра. Бившият номер 8 завоюва общо 4 трофеи на равнище ATP, като също така може да се похвали с присъединяване в 1/2-финалите на Ролан Гарос през 2020-та година и постигане до финала на Мастърса в Рим. Именно в италианската столица пристигна и най-паметната победа на аржентинеца, откакто той надделя 9-кратния първенец - Рафаел Надал.

Любопитното е, че дебютната ATP купа на южноамериканеца бива извоювана през 2016-та година в Истанбул, когато той побеждава нашия Григор Димитров, макар че първата ни ракета водеше със сет и 5:2 гейма във въпросната среща. Огромен мотив за горделивост у Шварцман си остава и неговото присъединяване във финалите на ATP през 2020-та година, а ето и текстът, с който той оповести своето идно отдръпване от професионалния спорт:

" Какво пътешестване единствено! Толкова доста моменти, които в никакъв случай не съм си представял, че могат да бъдат вероятни, толкоз доста анекдоти, за които не съм си и мечтал, толкоз доста хора, които срещнах и ми помогнаха да израстна, научиха ме на толкоз доста, с цел да се трансформира в доста по-добър човек и състезател, в сравнение с в миналото съм си представял, че бих могъл да бъда.

Всяко едно ъгълче на корта, всяка една секунда подготовка, всяка една точка на съревнование - всичко това ме правеше необикновено благополучен. Изживявах това с голям интензитет от самото начало и към този момент ми е мъчно да не преставам със същото движение. Нека 2024-та да е една опция за мен, която да е обвързвана с това да играя за последно на шампионатите, които обичам най-вече. През 2025-та пък възнамерявам да имам своя заключителен миг в Аржентина, тъй като това е най-красивата развръзка, която мога да си показва.

Тенисът ми даде всичко, което имам, и доста повече, което ще нося със себе си вечно. Беше прелестно пътешестване и вие бяхте жизненоважна част от него. Ето за какво желаех да го оповестя тук и да ви благодаря, тъй като " Малчото " имаше великански живот " - приключва изказването на някогашния номер осем в обществените мрежи.

❤️
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР