Интернет икономиката на Югоизточна Азия ще достигне 50 милиарда долара

...
Интернет икономиката на Югоизточна Азия ще достигне 50 милиарда долара
Коментари Харесай

Онлайн икономиката на един регион достига $50 милиарда тази година

Интернет стопанската система на Югоизточна Азия ще доближи 50 милиарда $ през тази година. Тя има солидни предпоставки да нарасне 4 пъти до 2025 година, демонстрира взаимен отчет на Гугъл и Temasek Holdings.

Тъй като от ден на ден консуматори купуват самолетни билети и резервират хотели посредством смарт телефоните си, районният онлайн пазар на пътувания е повишен от 19.1 милиарда $ през 2015 година до 26.6 милиарда $ през 2017 година

Изследването обгръща 4 основни бранша на интернет стопанската система: пътувания, медии, споделени пътувания и електронна търговия.

Онлайн извършването на покупки и споделеното пътешестване са в центъра на вниманието, откакто Grab, Uber и Go-Jek притеглят желанията на потребителите със своите разрастващи се бизнес модели.

От 12-те милиарда $, вложени в интернет фирмите от Югоизточна Азия от 2016 година, 9 милиарда са набрани от така наречен " еднорози " - стартъпи, оценени на повече от 1 милиарда $. Регионът, който включва Сингапур, Индонезия и Малайзия, е набрал едвам 1 милиарда $ през 2015 година

 Снимка 328835
Източник:

" Това демонстрира по какъв начин световните и районните вложители са облагодетелствали най-големите и най-утвърдени интернет компании ", се споделя в отчета.

Ръстът се дължи на възходящия брой нови консуматори на смарт телефони. Югоизточна Азия ще има 330 млн. дейни консуматори на интернет месечно до края на 2017 година, което се равнява на броя на популацията на Съединени американски щати, а цифрата се усили с повече от 70 млн. консуматори от 2015 година насам.

Продажбите на нови артикули посредством електронната търговия ще доближат 10.9 милиарда $ брутна стокова стойност през 2017 година, което е съвсем двойно повече от през 2015 година, съгласно отчета.

Очаква се пазарът на услуги за споделено пътешестване в Югоизточна Азия, където гневно се конкурират Grab, Uber и Go-Jek, да се удвои до 5.1 милиарда $ през 2017 година, преди да доближи 20.1 милиарда $ през 2025 година

" Милиони консуматори всекидневно правят транзакции и играят на платформите на тези компании, давайки им начален старт, защото те имат за цел да изградят услуги за цифрови разплащания, признати от онлайн и офлайн търговци ", се споделя в отчета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР