Заместник министър-председателят и министър на финансите Людмила Петкова е на

...
Заместник министър-председателят и министър на финансите Людмила Петкова е на
Коментари Харесай

Вицепремиерът Петкова обсъди прогреса по присъединяването на България към ОИСР със секретариата на организацията

Заместник министър-председателят и министър на финансите Людмила Петкова е на работно посещаване в централата на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) в Париж и взе участие в съвещанието на Комитета по финансови пазари.

Вицепремиерът Петкова организира срещи с Гита Котари - координатор по присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, с Арнд Хубен - ръководител на Комитета по финансови пазари, Кармине ди Ноя - шеф на Дирекция по финансови въпроси и въпроси на предприятията към Организацията за икономическо сътрудничество и раз и с Маргит Молнар - координатор за Икономическия обзор на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, в границите на които беше разискван постигнатият от България забележителен прогрес в дългогодишния развой по присъединението ни към организацията и идващите стъпки по процеса на присъединението на страната. Председателят на Комитета по финансови въпроси акцентира, че Организацията за икономическо сътрудничество и раз прави оценка високо финансовата непоклатимост на България и осъществените промени.

Беше очебийно отличното съдействие сред българските институции и Организацията за икономическо сътрудничество и раз при провеждането на техническите прегледи във връзка със сходството на българското законодателство и административни практики с правните принадлежности на организацията като бяха откроени достиженията в границите на Комитета по фискални въпроси, Комитета по бюджет, Комитета по финансови пазари и Комитета по обезпечаване и частно пенсионно обезпечаване. Вицепремиерът удостовери политическата ангажираност на служебното държавно управление за осъществяване на поетите задължения по отношение на присъединението към еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз, които не престават да бъдат главен приоритет на страната.

По време на съвещанието на Комитета по финансови пазари министър Петкова показа сходството на българското законодателство, политики и практики с правните принадлежности и главните правила на Организацията за икономическо сътрудничество и раз във връзка с финансовите пазари. „ Присъединяването на страната ни към Организацията за икономическо сътрудничество и раз и използването на стандартите и най-хубавите интернационалните политики и положителни практики е един от основните цели за нас, защото ще подтиква ускоряването на промените и доближаване с стопански най-развитите страни. Членството ни ще способства за стабилно икономическо развиване, финансова непоклатимост и разрастване на капацитета и притегателната мощ на българската стопанска система за задграничните вложители ", съобщи Людмила Петкова пред членовете на Комитета.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР