В пленарната зала на европарламента в Брюксел започва дебатът между

...
В пленарната зала на европарламента в Брюксел започва дебатът между
Коментари Харесай

Дебатът за Европа: Визиите на петимата водещи кандидати за лидер на ЕК

В пленарната зала на европарламента в Брюксел стартира дебатът сред водещите претенденти за председателството на Европейска комисия.

Участието си в него са удостоверили: Валтер Байер (Австрия, Европейска левица), Сандро Гоци (Италия, Renew Europe Now), Урсула фон дер Лайен (Германия, Европейска национална партия (ЕНП), Тери Райнтке (Германия, Европейски зелени) и Никола Шмит (Люксембург, Партия на европейските социалисти (ПЕС)

Петимата претенденти ще дебатират по следните тематики:

- Икономика и заетост;

- Отбрана и сигурност;

- Климат и околна среда;

- Демокрация и лидерство;

- Миграция и граници;

- Иновации и технологии.

Въпросите към тях ще бъдат задавани от публиката в пленарната зала, от феновете, както и от двамата модератори на диспута. 

* с цел да слушате изявленията на кандидатите на български език отидете на слушалката в долния десен ъгъл и от там изберете език

В дебата вземат участие петима души - актуалният ръководител на Комисията Урсула фон дер Лайен от Европейската национална партия, която се бори за втори мандат, от страна на Партията на социалистите е актуалният еврокомисар по заетостта Никола Шмидт, от " Обнови Европа " - Сандро Гоци, Тери Райнтке от Европейските зелени и Валтер Байер от Европейската левица. 

Преди това те направиха къси изказвания на влизане, като се изключи Фон дер Лайен. Настоящият еврокомисар Шмидт изрично изключи коалиция на социалистите с извънредно десните: 

" Това, което те желаят, е по-малко и неприятна Европа, те желаят да разрушат Европа, а ние желаеме по-силна Европа. Така че не ми пука за това, което господин Кра и неговите съветски и китайски другари вършат ", бе безапелационен Шмидт. Тук той засяга евродепутатът Максимилиан Кра, който нашумя с изявлението си, че не всеки с униформа на Секретен сътрудник автоматизирано е нарушител. Шмидт също по този начин призна, че Европа има потребност от смяна и на хората би трябвало да се даде религия и вяра. 

Коалиция с извънредно десните изключи и претендентът на " Обнови Европа " Сандро Гоци, като ги назова " антиевропейски хора ". Същевременно той разкритикува и сегашния ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен с думите, че поетият от нея път към Рим, към който водят всички пътища, няма да я води надалеч. " Колкото повече се сближава с Мелони, " Италиански братя " и тем сходни, толкоз повече се отдалечава от нас. Ние не желаеме да формираме парламентарно болшинство нито с Европейските консерватори и реформисти, нито с " Идентичност и народна власт ", бе безапелационен той. 

Според претендента на левицата Валтер Байер повишението на прогнозните резултати на крайната десница е вследствие на несигурността, която ги кара да побесняват. " Ако в действителност желаеме да победим крайната десница, би трябвало да подсигуряваме, че хората ще имат заслужен живот ", съобщи той. 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР