Интернационалната корпорация Kawasaki Heavy Industries, освен че произвежда световно известните

...
Интернационалната корпорация Kawasaki Heavy Industries, освен че произвежда световно известните
Коментари Харесай

Kawasaki тества безпилотен хеликоптер

Интернационалната корпорация Kawasaki Heavy Industries, като се изключи че създава международно известните мотоциклети, има подразделения, работещи в корабостроенето, енергетиката и превоза. Най-голямото поделение на Kawasaki Heavy Industries обаче е Aerospace, генерирайки съвсем една трета от приходите на корпорацията.

Тази авиокосмическа компания - най-големият производител на галактически системи и реактивни мотори, доставя артикули на американската компания Boeing, бразилската Empresa и канадския Bombardier.

Kawasaki Aerospace също е една от дребното хеликоптерни компании в света. Една от последните разработки на японските инженери е безпилотният хеликоптер K-RACER (съкратено от Kawasaki Researching Autonomic Compound ЕXceed Rotorcraft), който към този момент е минал летателни тествания в авиационния парк Taiki-cho в Хокайдо.

Основното преимущество на тримоторния K-RACER са високите параметри на скоростта, реализирани от истинското оформление на мотора. Основният ротор, чиито лопатки доближават 4 метра в диаметър, е ситуиран съгласно обичайното оформление на хеликоптера.

Лопатките на ротора могат да трансформират ъгъла на надолнище, осигурявайки разнообразни режими на полет. Два спомагателни мотора са ситуирани хоризонтално на късите крила в профил на корпуса на хеликоптера, замествайки задния мотор, употребен в обичайна скица.

Витлата, отдясно и отляво на корпуса на хеликоптера, под основния ротор, извършват по едно и също време няколко задания: противодействат на въртящия миг, породен от работата на основния ротор, понижават натоварването на основния ротор и обезпечават висока скорост на полета, непостижима със общоприета скица.

K-RACER употребява мотор от мотоциклета Kawasaki Ninja H2R. Резултатите от тестванията ще бъдат употребявани в по-нататъшната работа на компанията по основаването на хеликоптери на бъдещето, в това число безпилотни.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР