Инсулт: предупреждаващи симптоми и рискови фактори! Обикновено хората си мислят, че

...
Инсулт: предупреждаващи симптоми и рискови
фактори! Обикновено хората си мислят, че
Коментари Харесай

Инсулт: предупреждаващи симптоми! Рискови фактори!

Инсулт: предупреждаващи признаци и рискови фактори!

Обикновено хората си мислят, че инсултът се случва ненадейно и бързо, само че това не е напълно по този начин! Можете да го избегнете, в случай че знаете предупредителните признаци и започнете лекуването навреме!

Мозъчният удар е третата водеща причина за гибел в света. Ако смятате, че визира само възрастните хора, значи грешите. За страдание може да се появи на всяка възраст.

Причината е или запушване на кръвоносен съд, причинявайки образуването на кръвен съсирек, или разрушаване на кръвоносните съдове, когато кървенето се случи в мозъка.

Едно от най-важните неща е способността да разпознавате ранните признаци на инсулт и да потърсите здравна помощ в точния момент. Колкото по-рано започнете лекуването, толкова повече шансове имате да предотвратите, излекувате или сведете до минимум резултатите от инсулта.

Най-честите признаци за приемане на инсулт включват:

1. Замъглено зрение и / или частична загуба на зрението.

Целият процес започва в очите. Той може да засегне едното или двете очи. Около 44% от страдащите от инсулт виждат някои зрителни увреждания.

2. Внезапно главоболие / замаяност

Замайването почти винаги се появява при дами под 45-годишна възраст. Това е явен знак, че трябва да се консултирате с вашия доктор.

3. Трудност в разрешаването на проблемите

Ако през деня усетите “мъгла ” в мозъка, както и компликации при подбора на думи и странна давност, тогава би трябвало неотложно да посетите доктор. Това може да е симптом на идващ инсулт.

4. Загуба на равновесие / проблеми с ходенето

Симптом на инсулт може да бъде цялостна уязвимост в горните и долните крака. Някои хора изпитват парализа. Парализата е постоянно срещан признак при инсулт и изисква медицинска помощ.

Вдигнете дланите си нагоре и останете в това състояние за 10 секунди. Ако едната от ръцете ви падне, имате отслабени мускули. Препоръчваме Ви неотложно да потърсите медицинска помощ.

5. Болка от едната страна на лицето

Мозъчният удар не винаги е съпроводен от болежка. Но в случай че внезапно почувствате болежка в крайниците или в едната част на лицето, скоро можете да получите инсулт.

6. Главоболие и мигрена

Тези признаци са много чести. Учените са разкрили, че хората, които са получили мозъчен инсулт със мощно главоболие, са млади и постоянно страдат от мигрена. Проучванията показват, че този признак се среща по-често при дамите, в сравнение с при мъжете, но мъжете също би трябвало да внимават за него.

7. Парализа на лицето

Това е един от най-честите признаци на инсулт. Обикновено единствено едната част от лицето е парализирана.

8. Умора

Според многобройни изследвания дамите постоянно изпитват отмалялост, комплициране и дезориентация. Всеки от тези признаци е характерен за мозъчен инсулт.

9. Задържане на дишането

Този ранен симптом е характерен за дамите. Мозъчният удар визира център на мозъка, отговарящ за дишането, което затруднява дихателния развой.

Внезапна апнея или проблеми с дишането постоянно участват при хора, страдащи от инсулт. Поради липса на О2 поражда и сърдечна аритмия.

Мозъчният инсулт е остро заболяване и изисква незабавна здравна помощ. Обикновено хората си мислят, че се случва ненадейно и бързо, само че това не е напълно по този начин. Можете да го избегнете, като знаете предупредителните признаци и започнете лечението своевременно.

Вижте още: Детоксикация на организма по метода на турския доктор Сарачолу

Превенцията обаче винаги е по-доброто и дейно лекуване. Важно е да се храните вярно, да сте активни и да спите добре. Ограничете алкохола, захарта и пушенето. И също така обърнете внимание на тежестта си.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР